woensdag 27 augustus 2014

Pech oftewel Skoda

Plzen-Revnice
Afstand: ruim 80 km 
Weer: zonnig bijna zomers 

Dat 'pech' in het Frans 'panne' is weet ik sinds ik Mien Dobbelsteen in een aflevering van "zeg eens Aa" over een Franse parkeerplaats heb zien roepen dat ze 'panne' hebben. Mijn zussen herkennen deze aflevering vast! Ik had geen idee dat pech in het Tsjechisch 'skoda' is.  Deze dag stond dus een beetje in het teken van pech. Maar hij begon goed! De hele nacht hebben we kunnen horen hoe de regen met bakken uit de lucht kwam maar tijdens ons vertrek was het inmiddels droog. We rijden Plzen nog even in, zien de op drie na hoogste synagoge, het marktplein en rijden dan langs de bier brouwerij Pilsen Urquell de stad uit en daar staan ze, vermomd in anders gekleurde jackies, maar het zijn ze echt, de blauwe jackies! We zijn blijkbaar weer op hetzelfde punt in de route beland en zitten de hele ochtend danwel voor ze (wij dalen sneller) danwel achter ze (zij klimmen sneller). 

(geel en rood jackie)

We zitten vervolgens in hetzelfde koffietentje onze eerste pauze te houden en vernemen zo dat dit echtpaar begin 70 is en dat verdient alle respect!!

Als we zo'n 40 km onderweg zijn valt onze Garmin uit (vergeten op te laden) en vanaf dat moment moeten we het doen met de gele fiets route bordjes, is te doen maar we zijn ook nu achteraf erg blij dat we de route ook digitaal hadden! Het scheelt een hoop gezoek!

Dat het flink geregend heeft merken we bij de vele plassen en modder op de offroad wegen. Ik vind het absoluut geen pretje en de wegen zijn soms ronduit slecht. De achterband is al twee keer door ayso opgepompt en is na weer een klote weggetje gewoon plat. 


Ayso wisselt de band en na een beetje gestoei met de techniek kunnen we weer verder. De band voelt echter nog steeds zacht maar we vinden gelukkig een benzinepomp waar we wat extra lucht in de band laten lopen. Zo dat is dat, vlak voor Praag dus toch nog een beetje  'skoda' maar gelukkig niet in de stromende regen en gelukkig ook nu pas voor het eerst. En dan, we zitten nog niet goed en wel een half uur op de fiets of ook de voorband laat het afweten. 


(lichtelijk geïrriteerd)

We zijn inmiddels reuze handig met afladen, fiets omdraaien, band plakken en alles weer terugdraaien en opladen. 

Het is 17.30, normaal zijn we dan al lang neergestreken maar op onze kaart is er de komende 24 km niet echt een neerstrijk optie. Terugrijden doen we natuurlijk sowieso niet en dus rijden we tot 19 uur door. Nu zitten we nog maar 30 km voor Praag, 30 km voor ons eind doel!

Klaaske heeft zich fantastisch gehouden, ik denk het vrolijkste en best gemutste lid van team de Vries vandaag!Geen opmerkingen:

Een reactie posten