maandag 8 mei 2017

Green velo

Dubiecko - Przemysl
Afstand: 40,4 km

 

Na een heerlijk chic ontbijt a la carte verzamelen wij alle troep weer, laden de fiets en de kar en checken we uit. Wat we vonden van de green velo route? De wat? Dé fiets route die door polen is aangelegd. Ongelooflijk, we hebben heel wat batterijen leeg gegoogled op onze iPhones op zoek naar fietsroutes in polen, biking routes, cycling routes, cycling trials, etc etc maar nog nooit zijn we op de Green Velo gekomen. We krijgen een kaart van de manager mee waar deze route op staat en we fietsen vervolgens op deze prachtige route langs een rivier door de weilanden heen naar Przemysl. Het is vandaag erg koud, rond de 7 graden en als je fietst maakt dat niet uit maar Klaaske heeft het wel koud dus die stoppen we onder haar slaapzak:


Het is vandaag niet zo ver fietsen dus we komen rond lunchtijd aan bij ons appartement. Ik koop broodjes en kaas, ham en Nutella bij een supermarkt. Niemand spreekt Engels hier en met plaatsjes op internet lukt het me ook om de ingrediënten voor het avondeten in te kopen. 

 
 
Het is toch fijn om ook een keer zelf eten klaar te maken. 

In de namiddag lopen we door het grijze en grauwe Przemysl. 

 

Links ziet u hoe het hier kan zijn en rechts hoe het nu is...

We laten morgen Polen achter ons. Een land waar de vorige keer onze reis eindigde en waar we dit keer begonnen. Waar je betaalt in zloty, waar de mensen ons lijken te negeren maar niet intrinsiek onaardig zijn, waar het in elk restaurant muf ruikt, waar de katholieke kerken zondag ochtend nog uitpuilen en waar het glooiende landschap een mooi decor kan zijn voor een fietsvakantie. 

We zijn klaar voor land nummer 5, Oekraïne!

1 opmerking:

  1. hahaha, de werkelijkheid is toch vaak wat grauwer dan photoshop ons doet geloven via het toeristenbureau. Grappig om te lezen over "green velo" in Polen. Ongelooflijk hoe overal aan de fietspaden wordt gewerkt; kan me enkele jaren gelden "chateaux-au-velo" herinneren in het Loire gebied. Ook prachtig om te doen. Succes, en niet te snel he; tjee, 72 km/uur...

    BeantwoordenVerwijderen