zondag 4 juni 2017

City trip

Mamaia - Constanta - Mamaia 
Afstand: 25 km

Geen strak blauwe lucht vanochtend en na even gedelibereer zitten we na het ontbijt dan toch zo maar weer op onze tandem, lekker vertrouwd richting de stad Constanta. De bedoeling was om bij Intersport of Decathlon een zwembrilletje en slippers te kopen maar die liggen buiten het centrum en druk verkeer houdt ons tegen. Dan maar naar het historisch centrum. 

Constanta, waar ooit Ovidius woonde is een echte havenstad en heeft best een geinig historisch centrum! Omdat wij nog niet echt een hoge pet op hebben van de Roemeense steden hebben we deze stad geen eerlijke kans gegeven. Een bekende plek is het casino aan het water:

 

Het ligt op een mooie plek en is absoluut indrukwekkend, de ingangen zijn afgesloten met rood/wit lint en ik vraag me af of er misschien instortingsgevaar is... met andere woorden; er is sprake van achterstallig onderhoud. Maar nogmaals de rest van het centrum is best gezellig. Voor mijn gevoel zitten we in Mamaia in een soort Torremolinos en is Constanta de Malaga van Roemenië (maar haalt t helaas niet bij de schoonheid van Malaga!). 

We vermaken ons de rest van de dag (na toch nog die slippers en zwembril gekocht te hebben bij een strandwinkel) aan het strand en eten 's avonds in een prachtig restaurant in Constanta, met mooi uitzicht en heerlijk eten.

 
  
Ze kleurt wat af!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten