dinsdag 1 mei 2018

Een serieus stukje fietsen

Durankuluk - Topola
Afstand: 70,9 km 

Het ontbijt viel mee en ook de gastheer bleek ook wel een beetje aardig te kunnen zijn. Geheel tot onze verbazing zaten er nog 4 andere gasten bij het ontbijt, Engelse mannen op leeftijd die hier duidelijk voor de vogels waren gekomen. Zij vonden ons als fietsende Nederlanders, hoe zal ik het zeggen, typisch. Wij vonden op onze beurt hun Engelse humor weer geestig en zo was de sfeer tijdens het ontbijt beter dan wat de dag ervoor hadden ervaren. Vlak voor vertrek bood de gastheer nog zijn excuses aan dus ach, wellicht wordt het niet zo’n hele negatieve beoordeling op tripadvisor. 

De keuze voor een luxe resort met zwembad zorgt ervoor dat we best wel een stukje moeten fietsen, 44 km, dat is wel over de drukke weg dus wellicht moeten we daar wat omrij-kilometers bij optellen. We komen door verlaten en rustige dorpjes, we kopen weer een picknick lunch en eten dat uiteindelijk bij de vuurtoren van Shabla op. 


Er is hier geen strand maar wat rotsen en het is bewolkt dus niet de meest idyllische plek maar het eten smaakt goed. Het is met 7 (brood etende) mensen best wel fors inslaan en goed opletten dat t allemaal eerlijk wordt verdeeld. Is het genoeg om nog ongeveer 30 km te kunnen fietsen?

De weg langs de kust is wat mij betreft perfect, asfalt, rustig en een mooi uitzicht. We stoppen af en toe nog voor wat drinken (dank Jasper voor de Isostar tabletten), hier en daar een plas, een flesje of een schone luier. We gaan vals plat met 1,5% omhoog en raken ook nog de 39,6 km/uur aan. 

Het laatste dorpje voordat we ons resort bereiken heet Kavarna en zou best groot moeten zijn. Aangezien we best wat lusten (en dat is een understatement) stoppen we bij wat springkussens en halen Jasper en Jolanda wat eten en drinken. Dat eten verschansen we met z’n allen in no time. Snickers Ice Cream, gewone Snickers, cola, bitterlemon, chips; we zijn (letterlijk ;)) niet te houden. 

We fietsen langs een ongelooflijk bouwput naar ons resort. Het blijkt er al ongeveer 10 jaar te staan maar alles lijkt alsof het er nét is neergezet. Het hoofdzwembad is leeg maar er is nog wel een ander zwembad ergens open, teleurstelling al om maar bij het zien van het andere zwembad zijn we om:Het restaurant is helemaal fantastisch en in zó’n schril contrast met wat we tot nu toe gezien hebben van Bulgarije. Het eten is verukkelijk, de service geweldig en de wijnen smaken ons goed. Geen opmerkingen:

Een reactie posten