donderdag 30 juli 2020

Texel!

Schagen - Midden Eierland: 49 km

Gisteren kwamen we erachter dat Sieb heel toevallig vandaag in Callantsoog moet zijn en aangezien we beide niet vaak in deze buurt zijn en wij het leuk vinden om mensen te ontmoeten spreken we rond 10 uur af voor een kopje koffie. Het appartement ligt boven een leuke koffietent/brasserie. 


Onze eerste ontmoeting met de nieuwe hond van de familie. Een heuse slapstick speelt zich af als er een bloempot wordt omgetrokken, het riempje niet zijn werk doet en Saartje weg rent. De toeschouwers wijzen de kant aan waar zij naar toe rende. Gelukkig blijft ze dan netje bij ons op het terras zitten. Het is een kort maar krachtige ontmoeting en dan stappen we op de fiets naar Den Helder. Kleine omweg maar om 13u kunnen we met de boot mee. Dan in den Burg meteen maar even eten, we zijn weer best leeg en er moet “getankt” worden. Dan op ons dooie gemakkie naar ons hotel. 
“Op welke naam had u gereserveerd?” 
Kröner maar je schrijft kroner 
“Eh ik zie u niet staan, kan t ook op een andere naam?”
Nee maar je schrijft dus K R O N E R
“Nee mevrouw echt niet”
Nou dat is dan raar want ik heb via Booking.com geboekt voor 30 augustus.... augustus?

Ja daar ging t dus fout, ik had voor een maand later geboekt maar wij stonden inmiddels wel op Texel, zonder slaapplek. En nou moet u weten dat het echt overval bomvol is, 1 nacht is al moeilijk laat staan 2 nachten. Alsof de duvel ermee speelt, heb vandaag nog gedacht dat het zo fijn is dat alle boekingen kloppen. 

We bellen wat tips van het vvv kantoor na en uiteindelijk belanden we in een twee sterren hotel in Midden Eierland. Ik ben helemaal verbaasd, het hotel is nét weer open gegaan na een renovatie en het is prachtig. Beetje zoals we in Tsjechië ooit in een nieuw hotel waren beland, een heuse meevaller vlak na een flinke tegenvaller. Eind goed al goed wat mij betreft. 

We fietsen naar het noordelijkste puntje van Texel voor ons avondeten en het is hier prachtig. De zon brandt onmeunig hard dus we gaan binnen zitten, daarna nog even door t water banjeren. Het eiland gevoel is binnen en we kijken uit naar onze rustdag morgen!











Geen opmerkingen:

Een reactie posten