woensdag 28 augustus 2019

Vaarwel Deryan tent

la Vilette - la Potinarderie: 69 km

Een beetje chaotisch begin van de dag, ontbijt was heerlijk maar toen we onze tandem aan wat Engelse gasten aan het showen waren gleed Ids zó de vijver in, hij ging vrij snel kopje onder en Ayso viste hem direct eruit dus op het gekrijs en de stank van zijn kleren na geen vuiltje aan de lucht!

We zitten door al t gedoe best laat op de fiets en ik kwam tijdens het verschonen erachter dat we toch echt nu luiers moeten kopen. Na 15 km stoppen we bij een supermarkt en zien we tot onze schrik dat ons Deryan tentje van de bagagedrager is afgevallen.  Het tentje dat al duizenden kilometers met ons mee gereisd heeft. Dat Klaaake en Ids allebei vanaf hun geboorte een slaapplek bood, dat eigenlijk ons meest handige item was op al ons fietsvakanties. Dat tentje moeten we nu missen. Uiteraard twijfelen we nog even of we terug moeten fietsen maar we hebben een flinke tocht voor de boeg dus lijkt het ons niet handig om misschien 30 km extra te gaan fietsen. We nemen ons (grote) verlies. 

Als we in Ancenis zijn dan denken we even lekker te kunnen lunchen maar de restaurants zijn of  “complet” of ze serveren alleen tapas. We eten dan maar wat tapas en gaan met stukjes stokbrood met geitenkaas weer aan boord verder fietsen. We moeten een flink eind en dan gebeurt er iets met klaaske en haar slippers en dus haar tenen en het asfalt. Ze heeft nu naast t dikke oog ook nog eens haar tenen geschaafd/gekneusd. 



Ook nu zegt ze stoer na 10 minuten “het gaat wel weer” en fietsen we weer vol goede moed verder. We komen uitgeput aan bij ons tweede chateau, door het grind vallen we bijna om en we merken nu pas hoe moe we zijn.  Dit chateau is zeker ook mooi en bijzonder maar we zijn de enige gasten en t dichtstbijzijnde restaurant is 7 km fietsen... die kilometers kunnen we echt niet meer opbrengen dus we zwemmen in t zwembad en eten ons overgebleven stokbrood op en daarmee redden we het (net). 



Het duurt even voordat Ids in slaapvalt zonder zijn vertrouwde tentje maar uiteindelijk heeft ie zijn draai wel gevonden.....




Geen opmerkingen:

Een reactie posten