maandag 3 augustus 2020

De boot halen

Uitwellingerga - Harlingen: 35,5 km
Terschelling - Terschelling: 24,4

Onze boot vertrekt om 9.50 en dus hebben we voor de tweede keer een deadline, ik hou er persoonlijk niet zo van. Als je dan toch zo vroeg moet opstaan waar beter dan bij je ouders waar de was schoon voor je klaar ligt en het ontbijt om 6.30 geserveerd kan worden. Het lijkt wel een heus paasontbijt inclusief hutekäse salade en suikerbrood! Goed gevuld met energie stappen we om 7.30 op de fiets. 


Waar ids de afgelopen week overal onlosmakelijk verbonden was met zijn helm vergeten we hem nu maar komen we er na 750m gelukkig achter, jasper trekt een sprintje terug en dan in de toch echt beginnen. De dames hebben allebei 1x nog wat moeite met uitklicken maar voor de rest verloopt de reis vlekkeloos. Om 9.20 staan we voor rederij Doeksen, een mevrouw wijst ons de weg en klaaske ziet direct dat zij een naam bordje op haar blouse heeft prijken met de naam Klaaske. De verbazing is groot omdat klaaske nog nooooooit iemand geeft ontmoet met dezelfde naam! In de rij voor de boot is de behoefte aan een kop koffie zo groot dat we niet kunnen wachten totdat we aan boord zijn en dus piept ayso uit de rij om koffie te halen. Als ie terugkomt moeten we aan boord en drinken we uiteindelijk aan boord de koffie op. 



Twee uur later fietsen we van boord het prachtige Terschelling op, met de Brandaris als mooi welkoms-symbool. 



We lunchen aan de voet van deze oude vuurtoren en fietsen dan naar ons hotel; stayokay met uitzicht op de Waddenzee; prachtig!! 

Aangezien ids door t dolle heen is (metname door de vermoeidheid) leggen we hem in bed en vertrekken dan een uur later richting Strandpaviljoen De Branding. Klaaske en haar grote vriendin zwemmen zelfs nog even in de wilde zee en dan vertrekken we naar ons restaurantje voor het avondmaal, de kogelwiecke; heerlijk eten en dan naar “huis”. 

Als toetje krijgen we volle maan met weer die prachtige brandaris met z’n lichtstraal op het water, wat een heerlijke en gezellige vakantiedag! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten