maandag 2 september 2019

Laatste fietsdag!

Nantes - Saint Nazaire: exclusief pendel bus 70 km

Ergens hebben we de afgelopen dagen besloten dat het wel leuk zou zijn als we de Atlantische kust zouden bereiken en daarom besluiten we nog één dag te fietsen, nog één dag een lange afstand af te leggen, gewoon even knallen. De fiets kan ook in Saint Nazaire opgehaald worden door Soetens fietsvervoer en we zoeken een hotel waar de kans groot is dat de tandem daar een weekje mag staan. Holiday Inn wordt t. We vertrekken met genoeg eten voor onderweg en we nemen de zuidelijke oever van de Loire. Lekkere fietspaden, prima te doen. Het weer is grauw en het is niet de mooiste dag maar wel lekker vlak dus wij redden t prima!



Als we over de helft zijn geeft Google aan dat we helemaal terug moeten om in Saint Nazaire te komen. Das gek. 



Deze brug blijkt het probleem te zijn, de brug is hoog en alleen voor auto’s: fietsen wordt afgeraden. 

Maar we fietsen niet in Oekraïne of Turkije en er blijkt dus wen oplossing door de Fransen geregeld te zijn: de pendel bus. Uiteraard maak ik me nog even druk over de lengte van onze tandem maar ook die past gewoon op de aanhanger: 



En zo komen wij om 15u aan in ons hotel, de service is perfect, de fiets stallen is geen enkel probleem. De dag is grauw en dus vraag ik me af of deze laatste dag nou van toegevoegde waarde is geweest maar dan lopen we door t lelijke Saint Nazaire en staan we opeens op het strand! Heerlijk en absoluut de moeite waard!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten