zondag 26 juli 2020

Eerste fietsdag


Utrecht - Lekkerkerk: 47 km

En dan is het alweer 25 juni, de eerste dag van onze vakantie. Uiteraard was het door Corona lang onduidelijk waar de vakantie ons zou brengen. We hebben uiteindelijk met volle overtuiging gekozen voor een fietsvakantie in eigen land. Lekker toerist zijn zonder al die andere toeristen. En het weer? Dat zien we wel, het is was het is en het regent nooit de hele dag. 

Vrijdagmiddag kopen we nog even nieuwe fietstassen bij onze hofleverancier
kok fietsen, een nieuw zadel en nog wat zaken die we echt nodig hebben. En dan wordt t vanzelf zaterdag. Oprecht denk ik dat we nog nooit zo relaxed zijn vertrokken, geen tijdstip waarop we iets (trein of vliegtuig) moeten halen, we vertrekken gewoon als we er klaar voor zijn. 13.15 zitten we op de fiets, in de regen, dat dan weer wel dus de grand depart is iets minder episch dan misschien van te voren bedacht maar de regen valt mee, de jassen en poncho’s doen hun werk en via Nieuwegein komen we bij de lek. 

In Lopik drinken we een kopje koffie en krijgen de kinderen een gratis ijsje omdat Ids daar naar vroeg (mag ik een ijsje alstublieft?).  Dan fietsen we langs de Lek naar Lekkerkerk waar we tevreden in ons Fletcher hotel neerstrijken. En jawel klaaske en ik (anke) duiken nog even in t koude buitenbad, niet een straf maar juist een welkome verkoeling! 

S avonds eten we in cafĂ© de Nar, mosselen; heerlijk. 

En dat was dan al weer de eerste dag van onze 7e vakantie op deze tandem, het voelt al helemaal als vakantie!!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten