woensdag 29 juli 2020

Stap op met de wind mee kaart

IJmuiden - Schagen: 71.7 km



Ken je dit spel nog? Met de wind mee kaart win je zo ;) en dat was vandaag ook wel een beetje ons gevoel. We wilden langs de kust, dat zijn wat extra kilometers maar met wind mee moest dat wel lukken. 

Het ontbijt bij hotel augusta was super en enthousiast worden we door het personeel uitgezwaaid. 


We gaan naar een pontje die helaas maar eens in de drie uur afvaart en aangezien we hem weg zien varen moeten we om fietsen naar een wat gangbaardere pont, gratis en mét mondmasker. 



Dan tuffen we door de duinen, duin op, duin af totaal niet saai als bijna iedereen die je voorbij fietst zegt “oh kijk nou!” en wanneer je van dit mooie wijdse landschap kan genieten. 



Zoals je kunt zien valt Ids lekker in slaap, de slaapstand van dit fietszitje is ideaal (anders had ie nog verder met z’n hoofd voorover gehangen ;)). Het regent niet maar de poncho is wel warm voor een jongetje die niks doet. Als we roepen dat we allemaal moeten trappen (bij een duin op) dan roept ids heel hard “ik ook trappen!”, goed bedoeld maar qua lichaamsbeweging komt hij er bekaaid van af vrezen we. 

De lunch is pas na 30 km in Egmond aan Zee, als bonus mogen klaaske en ayso nog even in het reuzenrad:




We besluiten niet nog een keer ergens neer te strijken maar lekker door te knallen. Omdat optimaal te kunnen doen slaan we nog wel even havermoutkoeken en bananen in. Dus dit keer komen we niet leeg aan! 



Schagen is mooi en ons appartement ook! We wisten niet dat we een heuse keuken tot onze beschikking zouden hebben, we twijfelen nog heel even of we niet toch ergens gaan eten maar de keus is uiteindelijk snel gemaakt: zelf gemaakte pasta; heerlijk! 

Ook wel rustig zo, eten aan een tafel waar er opeens geen behoefte is aan gillen en weglopen ;)

Morgen naar Texel, de kilometers zijn te voelen en we kijken ook best uit naar een dagje rust. So far is Nederland een geweldig vakantieland, dat wisten we natuurlijk wel maar nu ervaren we het in het echt! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten