zondag 26 juli 2020

Toerist in eigen land

Lekkerkerk - Hoek van Holland: 62 km

De nacht was matig, de muggen moesten klaaske en mij (anke) weer hebben en Ids (en wij dus ook) werd bij elk geluidje wakker, maar als je vakantie hebt dan maken dit soort dingen minder uit, het enige wat me moeten vandaag is een stukje fietsen. 

Waar de weervoorspellingen vorige week nog ongunstig waren gaat t vandaag uiteindelijke toch niet regenen! Joepie!
Het ontbijt wordt ivm Corona a la carte geserveerd en na een “healthy breakfast” en een continental pakken we alles in en stappen we op de fiets, huh? Toch regen? Nou het mag geen naam hebben, we halen niet eens onze regen jasjes tevoorschijn. 

Na amper 3 km zitten we op een pontje en meren we aan in Kinderdijk. Daar volgen we de bordjes met “molengebied” en dan fietsen we zo maar langs de 19 molens! Het is echt prachtig en zeker een aanrader nu er bijna geen mensen lopen. Ik moet opeens aan de Karelsbrug in Praag denken, zou die nu ook leeg zijn? 







Na Kinderdijk fietsen we weer terug naar Krimpen aan de Lek en vervolgen we de Lek tot de Nieuwe Maas en dan de Maas om uiteindelijk te lunchen in de oude haven van Rotterdam:



Via de Euromast vervolgen we de Nieuwe Waterweg naar Hoek van Holland, de “mooie route” langs het water, met de wind kats tegen. 



Waar ons hoor je niet klagen, Ids vermaakt ons met poep en plas grapjes, we beginnen de kilometers bij 15 af te tellen en dan rijden we bijna zo het hotel in. Hotel Amerika is beter dan de vergane glorie van het Fletcher hotel, mooie kamer en dan gaan de beentjes omhoog, we douchen en rusten even uit voor de avond dish. 

Dag 2 zit er op en de kop is er nu wel echt af!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten