maandag 27 juli 2020

Madurodam challenge

Hoek van Holland - Madurodam: 32 km

Bij Hotel Amerika is er geen tijdslot voor het ontbijt en verloopt het buffet prima zonder gedoe. Zo geeft blijkbaar elk hotel weer een andere invulling aan de maatregelen. Hotel Amerika is absoluut een aanrader wat ons betreft. Het inpakken en fiets beladen gaat eigenlijk sneller dan voorheen, onze nieuwe tassen zijn super handig erop en eraf te halen. 

Omdat we maar een kort stukje hoeven te fietsen vertrekken we op ons dooie gemakkie. We fietsen nog even naar het absolute hoekje over de pier, het waait er onmeunig hard!



Dan zoeken we de beroemde LF1 fietsroute. Ik vind t opvallend dat we op één fiets kruising wel tig route bordjes hangen maar de LF1 niet kunnen vinden, uiteindelijk accepteren we dat ie nu de “kust route 12” heet:



Door de duinen met de wind in de rug gaan we als de brandweer. We krijgen raadsels en mopjes van klaaske als entertaining “wat fietst en gaat heel hard?” “TEAM
DE VRIES” was wel onze favoriet. 
Dan nog iets wat ik moet vast leggen zodat wij dit later weer terug lezen en dan zeggen “oh ja”: Ids roept af en toe heel hard “Bukken!”, niet zomaar maar omdat Klaaske dat vanaf de aanhangfiets hem influistert. De twee hebben er enorm veel lol om! 

We lunchen aan t strand in Scheveningen.  Perfecte timing want t begint te regenen. Ids wil graag zijn helm ophouden tijdens de lunch, ziet er niet uit ;). 



Helaas regent het nog steeds als we willen vertrekken, we twijfelen nog even maar besluiten dan dat we de poncho en de jassen niet voor niks hebben aangeschaft. 



De laatste 5 km hebben we zo afgelegd, we stoppen de fiets bij de portier van Hotel des Indes, we zien hem even verbaasd kijken en hij vraagt of wij een kamer in dit hotel hebben, ja! Het absolute hoogtepunt qua overnachting van deze vakantie. Onze kamer is nog niet klaar maar we kleden ons even om en stappen in de taxi naar Madurodam. We hebben tickets voor 15u en kunnen bij de kassa zo doorlopen. En dan valt t mij op dat het erg druk is, de looproute werkt niet en 1,5 meter afstand houden is bijna niet mogelijk. Het voelt niet helemaal prettig. Ook opvallend dat de kinderen de speeltuin het allerleukste vinden. 

Wij zien allemaal bezienswaardigheden die we in de afgelopen dagen ook in t echt hebben gezien vele ook waar we geen foto van hebben gemaakt (stormvloedkering) maar ik zie zo maar een #madurodamchallenge ontstaan







Eigenlijk is dit rondje Madurodam een voorproefje van wat we allemaal nog gaan zien deze vakantie: boot naar Texel, goudkantoortje in Groningen, en nog veel meer! 

Met de tram rijden we terug. Voor mij voor t eerst met mondkapje:



‘Thuis’ even badderen en douchen en genieten van de prachtige kamer.  We eten bij 
Palmette ook een aanrader. Via de hofvijver terug naar het hotel. Ids heeft vandaag niet op de fiets geslapen en het is 20.30 dus die is bekaf, roept nog even vanuit zijn tentje dat hij graag het klokhuis wil kijken maar valt dan na 1 min in slaap. 

Nog één gin tonic in de lounge en dan ondanks het korte stukje absoluut moe en ook voldaan naar een prachtig hemel bed!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten