zaterdag 8 augustus 2020

Grun

6 augustus

Uitwellingerga - Groningen: 87 km 

Het is 2020 en dat betekent dat er 10 jaar is verstreken sinds het overlijden van Ayso’s broer. Bij het plannen van deze reis zijn wij natuurlijk niet toevallig rond deze datum in Groningen. We willen graag met zijn lieve vrienden het glas op hem heffen. 

Mijn ouders gaan op de kinderen passen dus dit keer vertrekken we met alleen de tandem en onze bagage tassen, op naar Groningen. Een flinke tocht maar met z’n tweeën denken we goed te doen.  Het afscheid valt Klaaske zwaar dus vertrekken we maar snel. 

De eerste stop is in het lange dorp de Knipe:



Dan rijden we via Gorredijk (waar ik m’n helm laat liggen) naar wijnjewoude. Hier mogen we lunchen bij een goede vriend van ons, heerlijk! Gewoon lekkere boterhammen, herwaardering van het normale!




Zoals u ziet heb ik hier m’n helm weer op; die heeft ayso met de Volvo van Steven opgehaald :)

Dan door verder richting het oosten, last minute besluiten we via het oude huis van ayso’s moeder te fietsen in Hoogkerk. 


Zo wordt deze toch een heuse sentimental journey. Hier liggen geen herinneringen maar wel dus geschiedenis. Dan fietsen via mijn oude huis Groningen binnen. 




Oh wat is het heerlijk om terug te zijn!!

Na het inchecken lopen we door de stad en herkennen we wat we nog is, breken we ons hoofd over hoe het was maar overheerst toch echt wel onze liefde voor deze studenten stad. 


Ayso voor zijn oude woningen

We eten bij Mr Mofongo, eten het toetje bij Taveerne Rabenhaupt en rollen meer dan tevreden ons bed in. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten