zondag 2 augustus 2020

Weerzien met mijn ouders

Texel - Uitwellingerga: 82,4 km

Vandaag hebben we één afspraak en wel om 14.30 met de bus die onze extra lange tandem over de Afsluitdijk gaat vervoeren want sinds 2019 kan je er niet meer over fietsen. Voor het eerst dus dat we een tijdstip hebben, en dus moeten we rekenen, zo veel km, is zo lang fietsen. Met het rekenwerk komen we erachter dat t best een lange fietsdag wordt en al append met mijn ouders kiezen we ervoor om de kinderen in Kornwerderzand aan mijn ouders over te dragen. 
All set. 

We fietsen in een lekker tempo naar het zuiden, onderweg halen we nog wat broodjes en kunnen zo de boot op fietsen. 








In nog geen 15 min zijn we aan de overkant?! Dus niet echt tijd gehad om te lunchen en dat doen we op een bankje. Aangezien we optijd bij de bus willen komen stappen we snel weer op en “stumpen” we door. 

De dorpjes voor Den Oever zijn bijzonder klein en schattig, nog nooit gehoord van Hippolytushoef en Smerp maar deze dorpjes maken zo’n fietsvakantie altijd uniek! Ruim optijd komen we bij de fietsbus aan, na even twijfelen stap ik met de kinderen in de bus en rijdt ayso met alles naar Garage Den Das om door hen naar Zürich gebracht te worden. (Deze garage stuurt dan de rekening weer naar Rijkswaterstaat). Deze hele overtocht brengt mij in gedachten toch naar de pickup in Albanië (pre-tandem tijdperk), het vrachtwagentje op Bali en de fietsbus/aanhanger in Saint Nazaire. Ook in Nederland valt er een waar oversteek avontuur te beleven. 

En dan op de parkeerplaats van Kornwerderzand zien we mijn ouders weer sinds januari! We hebben elkaar gemist en zijn dus heeeel blij om elkaar weer te zien. Met koffie en oranjekoek wachten we in het waddencenter op Ayso die 40 min later ook aankomt met de vrachtwagen:



Een beetje later dan verwacht vertrekken we richting Uitwellingerga, maar dus wel zonder bagage en zonder kinderen en dat is te merken! 
Door Bolsward en Sneek komen we om 17.30 aan in ons vertrouwde Uitwellingerga. 

De Bbq wordt aangestoken als ook onze vrienden die met ons mee gaan fietsen zijn aangekomen. 

Lang leve ouders met een lekkere bbq, heerlijke wijntjes een wasmachine en een lekker bed! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten