zondag 30 april 2017

Krakau

Afstand: 12,6 km (vliegveld-hotel)

Het is 10 uur en de rolstoeltaxi staat keurig optijd voor de deur. De chauffeur had al gehoord dat t niet om een rolstoelpassagier ging maar om een nogal grote doos. Elke keer als ik naar die doos kijk dan denk ik, "wie doet dit nou?". Maar we weten uit ervaring dat t kan dus vol vertrouwen maar met lichte spanning rijden we naar Schiphol. 

 

Op Schiphol laten we de doos gewoon tegen een muur staan, checken op ons dode gemakje in en dit keer hoeft de doos niet gewogen te worden en hoeven we ook niet voor de fiets te betalen. Na 5 min staan we bij de handbagage controle en ik kan er gewoon niet over uit, dit ging véél te gemakkelijk. Aangezien we rekening hadden gehouden met gedoe en drukte zijn we nu uren te vroeg op Schiphol. 

Op Krakau AirPort gaat t al net zo makkelijk. De fiets hebben ze voor ons al uit de doos gehaald, hij zit in no time in elkaar en om 17.35 rijden we weg. 


Het hotel is maar 12,6 km fietsen, de bandjes zijn te zacht dus we moeten hard trappen maar al snel zitten we hartje centrum en worden we warm welkom geheten in ons hotel. We droppen alle spullen in onze kamer en hup t centrum in want t Oldenzaals mannenkoor treedt om 19.30 op in de Maria kathedraal. We eten iets bij de Engelse pub en dan kunnen we een groot deel van het concert meepakken. Wat een indrukwekkende kathedraal en wat leuk om een bekende (Kor) te zien zingen in deze bijzondere setting! Een fantastisch begin van deze reis!

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten