zaterdag 3 juni 2017

DE ZWARTE ZEE

Corbu - Mamaia
Afstand: 22,1 km

In onze aparte kamer onder de gebloemde dekens slapen we al een roos. Het ontbijt is wederom gezellig en ik merk dat we best veel eten, het eerste mandje met brood is in no-time op en ook het tweede mandje verdwijnt snel. Alsof we onbewust al genoeg calorieën verzamelen voor de komende fietsuurtjes. 


Alleen vandaag zullen we de kortste afstand van deze reis afleggen, eindbestemming is vandaag dan eindelijk de zwarte zee:

 

We vragen de eerste beste voorbijganger om een foto van ons te maken, wij vinden het zelf best een mijlpaal, na ons vertrek vanuit Utrecht in 2014, door Duitsland, Tsjechië, Polen, Oekraïne en Roemenië, nu voor het eerst strand en zee! En dat gelukkig met heerlijk weer!

Nou heb ik de afgelopen weken op de fiets vaak nagedacht over het concept "fietsvakantie" en "iets bereiken". Ben ik zo lyrisch over Lviv omdat we het bereikt hebben? Als je in een vliegtuig stapt en 8 dagen aan de Zwarte Zee doorbrengt dan is dat niet te vergelijken met ruim 1500 km fietsen en zweten om die Zwarte Zee te bereiken. Zo waren Praag en Krakau ook extra speciaal voor ons omdat we "het gehaald" hadden, na al die inspanning krijgt zo'n eindpunt en de dagen van ontspanning extra waarde en verklaart ook deels ons enthousiasme. 

Het is hier druk, nogmaals de Roemenen hebben ook een pinksterweekend en het massa toerisme staat echt in schril contrast met het rustieke landschap van de afgelopen weken. 


De komende dagen gaan we tussen al die toeristen op een bedje liggen, Klaaske met haar emmertje en zeefje en wij met ons boek!  

2 opmerkingen:

 1. Over jullie ervaringen in Corbu mag je wat ons betreft nog wel wat meer vertellen. Zoiets maakt jullie vakantie heel speciaal.
  In jullie fotoreportage neemt Klaaske wel een prominente plaats in. Wij vinden het heel erg leuk.
  Geniet van zand, zee, zon en boek.
  Liefs P&M

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat t onze vakantie speciaal maakt klopt helemaal! Maar gelukkig hebben we dan nog iets over om live te vertellen, tot gauw!

  BeantwoordenVerwijderen