donderdag 8 juni 2017

Luieren op het strand/ Boekarest

De afgelopen dagen stonden in het teken van niks doen. Ons hotel staat OP het strand en dat was waar we behoefte aan hadden. Lekker uitrusten en de restaurants in de omgeving uit proberen. We laten ons vaak leiden door tripadvisor en dat pakt heel goed uit. 

Dinsdag:
De laatste dag in Constanta pakken we de fiets naar een restaurant wat voor ons moeilijk te vinden is. Strand op en af met die fiets en dan uiteindelijk tussen de lelijke gebouwen vinden we het; 0 uitstraling en we pakken de telefoon er nog maar een keer bij om de app te checken: nee het heeft écht alleen maar uitstekende beoordelingen, OK let's do it! 


Dit is de enige foto die ik gemaakt heb, de chefkok komt aan onze tafel de octopus even grillen! Wij hebben in Roemenië nog niet eerder zo lekker gegeten, dus tripadvisor blijft een goede raadgever. 

Woensdag:
We checken uit bij Hotel by Tony en daar probeert de beste Tony tot twee keer toe meer geld van ons los te krijgen dan wij nodig vinden, tja en zo kom je niet verder dan 3 sterren (en dan ben ik nog royaal). 

 
Uitzicht vanaf ons balkon

Met de trein naar Boekarest, geen tickets voor fietsen verkrijgbaar dus dat wordt onderhandelen met de conducteur. We ontmoeten een alleraardigste Brit die al 15 jaar half in Roemenië woont, onze tandem "splendid" vindt en ons dus graag helpt! 

 

Geen vuiltje aan de lucht, we betalen de conducteur wat en ruim twee uur laten stappen we uit in Boekarest, een stad die tijdens het Interbellum "little Paris" werd genoemd en waar we bij ons eerste tochtje door de stad niet veel van zien. Het is een drukke stad maar we manoeuvreren ons zonder problemen tussen de auto's door naar ons Hotel cq appartement. Wij zijn erg tevreden, het ligt niet in het oude centrum maar daar lopen we na het settelen langzaam naartoe; Lipscani. Deze buurt was niet zo lang geleden nog een armoedige wijk maar met de vele restaurants helemaal uit het slop gehaald. We eten er bij nummer 3 van Boekarest, gerund door een Zwitser; aan het einde van de vakantie neemt ons uitgavepatroon weliswaar toe maar de kwaliteit van het eten ook!

 

Morgenochtend gaan we na al het getoaste brood met feta kaas van de afgelopen weken opzoek naar een croissanterie, moet lukken. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten