donderdag 1 juni 2017

On the road again

Somova - Jurilovca
Afstand: 73,4 km

2 dagen rust doet een mens, en hier in het bijzonder 3 mensen erg goed! We hebben het er even goed van genomen de afgelopen dagen. Dit resort (Delta Nature Resort) is een must als je naar de Donau Delta gaat wat mij betreft. Tijdens het ontbijt raken we in gesprek met de eigenaar (Amerikaan) en we krijgen weer een ander perspectief over dit land en zijn inwoners; ten tijde van Ceausescu werd alles voor iedereen bedacht en geregeld, tot en met de vakanties aan toe. Dat maakt mensen (volgens deze man) vrij initiatiefloos, iets dat ons ook al meerdere keren is opgevallen. Als het antwoord op je vraag "nee" is dan komt er nooit een andere optie of een blijk van meedenken. Neemt niet weg dat ze nog steeds alleraardigst zijn. Onderweg krijgen we heel veel opgestoken duimen en staan ze ons soms echt aan te moedigen als we een steile helling hebben. 

We vertrekken door al dat geklessebes pas om 11.00 (!) uur, de achterband wordt nog even extra opgepompt en dan rijden we weg met een perfect (opnieuw) afgestelde fiets. 

 
(Het resort)

We gaan weer heuvel op en weer af, picknicken weer in het gras en we komen weer vermoeid op de plaats van bestemming aan. Men heeft hier een minivakantie en zo is opeens alles volgeboekt terwijl we tot nu toe in elke hotel en pension de enige waren!

We boeken een vakantiewoning in Jurilovca en bij aankomst staat er een hond heel hard ons toe te blaffen. De deur is open en verbaasd lopen we door dit huis, 3 tweepersoonsbedden staan er keurig opgemaakt bij. Dan komt de gastheer die dacht dat er zes gasten zouden komen, met deze verwarring doen wij vervolgens mee en krijgen we nog 30€ van de prijs af. Dan naar de supermarkt (buurtsupertje) waar we als een soort Mien en Koos Dobbelsteen door heen gaan (na weken lang niet koken of boodschappen doen). "Ik denk dat dit bloem is" "Weet je het zeker" "Nee maar wel bijna" "Heb jij al eieren?" "Ja maar nog geen melk" "Maar die heb ik al gepakt" etc etc

Zeer tevreden met drie volle tassen weer naar "ons huis" waar we samen met een kat en de inmiddels niet meer blaffende hond opeens het ultieme gezinsleven te pakken hebben. Het wasje draait, het eten is klaar, 
H E E R L I J K!

 
(Nog een keer een foto van genomen, als je goed kijkt zie je ook de kleine)

 (Inmiddels hangt t wasje)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten