zaterdag 28 april 2018

De eerste etappe

Constanta - Eforie Sud
Afstand: 24,6 km

Vrijdag is al besloten dat we vandaag niet in Constanta slapen maar in Eforie Sud, een klein overzichtelijk tochtje van ongeveer 20 km, dat lijkt ons goed te doen. Na aankomst in Constanta zetten we alle voorwielen weer op de juiste plek op de juiste fiets, bagage erop cq eraan en gaan met die banaan!

We fietsen even naar het karakteristieke casino gebouw aan zee, maken een groepsfoto en vertrekken dan richting het zuiden. Het dan weer echt starten met ‘dé’ route heeft altijd iets bijzonders. We fietsen letterlijk over wegen waar we al gefietst hebben maar we laten ook zo in no time het bekende achter ons. We rijden de stad uit over een mooie nieuwe weg die ons uiteindelijk naar de haven leidt. Bij een slagboom staan er meerdere mensen te zwaaien dat we er niet langs mogen, want het is te gevaarlijk. Aangezien wij de drukke “39” te gevaarlijk vinden is dat geen goed argument. Maar er rijden trucks —> veel minder dan op de grote weg. De weg is slecht —> dat zijn we wel gewend en zo gaan we een tijdje door en uiteindelijk laten ze ons er schouderophalend door na wel nog even alle paspoorten te hebben gecontroleerd. En nu is altijd de spannende vraag: gaan we straks spijt of profijt hebben van onze eigenwijsheid? 

Profijt! De weg was echt goed te doen en heel rustig. Dan via een zand/modder/onverharde weg naar ons hotel waar we ons snel klaar maken voor t eten. 

In een restaurant aan zee met harde Balkan-beats hebben we een fantastische avond. De bediening spreekt geen woord Engels en is best traag waardoor klaaske nóg later in bed ligt. Ze slaapt weer met haar twee grote vriendinnen op een kamer en ik hoop maar voor iedereen dat ze lekker uitslaapt. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten