zaterdag 28 april 2018

Wij komen er wel

Vliegveld Boekarest - Appartement/hotel - trein station  - bus station 
Afstand: 21,9 km - 4,5 km - 650 meter

Nog niet eens één dag voorbij en al genoeg om over te schrijven. Al reizend denk ik na over deze blog en over het gevaar van in de herhaling vallen. Maar deel III is al weer een jaar geleden dus herhalingen kunnen wellicht voor een dejavu effect zorgen maar dat moeten we dan maar op de koop toenemen. 

Het vertrek is nog nooit zo relaxed verlopen. Dat komt omdat we niet met z’n vieren vertrekken maar met z’n achten. Team de Vries wordt namelijk de eerste week van onze reis vergezeld door team Florie. Jasper, Jolanda, Vera en Noor waren zo ontzettend sportief om in hun meivakantie met ons mee te gaan! Dit is natuurlijk vooral heel gezellig maar als je met de grote tandemdoos op Schiphol aankomt ook hartstikke handig ;). Er zijn opeens drie keer zoveel handen om te helpen met Klaaske en Ids en zo kunnen we probleemloos alles inchecken. Het is heel druk op Schiphol en dat hadden we ons niet zo goed gerealiseerd, gelukkig krijgen we dankzij een maxicosi met een baby hier en daar wat voorrang. Lang leve de “baby card”. En ook vliegen met twee meiden die zich graag over de kinderen ontfermen is als reizen in businessclas (zonder zorgen). 

Op het vliegveld is het even wachten op onze fiets. Zodra we een bevestiging krijgen van het feit dat ie meegekomen is gaat team Florie met onze kinderen in een taxi naar het reeds gereserveerde (en betaalde) appartement.
Ayso en ik zetten in alle rust de fiets in elkaar.  Buiten is het aangenaam warm en stappen we met zin om te gaan fietsen op. Het is een onaangename drukke weg maar zodra we kunnen nemen we een d-tour, druk navigerend achterop de fiets word ik af en toe gebeld door Jasper. Het appartement is niet te vinden en even later blijkt ook de eigenaar telefonisch niet bereikbaar. Nou mooie boel. Als we uiteindelijk om half acht ‘s avonds ook de locatie bereikt hebben besluiten we om dan maar een ander hotel te nemen. Twee kamers... maar als we de bedden zien kunnen we toch niet anders concluderen dat er nog een kamer bij moet. Klaaske mag bij de meiden op de kamer en na een heerlijke pizza liggen we allemaal om 23 u in bed. 

Zaterdag 28 april

9.00: de fietsen van team Florie worden bezorgd en in tegenstelling tot het gereserveerde appartement klopt deze afspraak wel. Vier sportieve mountainbike achtige fietsen zijn om 10u ook klaar voor vertrek en zo fietsen twee teams achter elkaar naar het station. We parkeren de fietsen in de hal en de mannen kopen even de kaarten voor de trein van 14u, ja dat is aan de vroege kant maar beter optijd dan te laat....
De blik op ayso’s gezicht als hij terug komt kan ik inmiddels goed ‘lezen’. Geen tickets, alle treinen vandaag en morgen zitten vol (die blik is overigens niet negatief, ayso is namelijk helemaal in zijn element als er iets geregeld moet worden, dit is nou nét het avontuur).  Na beraad tijdens een cappuccino besluiten we dat fietsen naar Constanta geen optie is en we toch echt iets van een vrachtwagen of bus moeten regelen. Voor 400€ kunnen we in gaan op een bod van twee busjes, dat vinden we te gortig dus we proberen de volgende optie; een bus naar Constanta. Die blijkt om de 45 min te gaan en de fietsen passen ook nog eens alle vijf in het bagageruim, ongelooflijk en zo zitten we voor een derde van de prijs nu (as I write) in de bus!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten