woensdag 28 juli 2021

De Sweisser

Hotel - Lasser - Hotel: 6 km (Ayso)
Hotel - Aquarium - Hotel - Varel: 33 km (team de Vries)

Wakker worden met een magnifiek uitzicht is absoluut geen straf, de zon schijnt weerspiegeld op t water 2x zo hard naar binnen. We zijn uiteraard vroeg wakker maar  de Lasser die ik via Google had gevonden is al vanaf 7.30 open en omdat er toch enige spanning heerst of dit probleem wel opgelost kan worden gaat ayso om ongeveer 8u al richting de lasser (Schweisser met eigenlijk een ringelS). 



Wat een meevaller, de eerste de beste heeft het voor ons gefixt en Ayso is binnen een uur terug! Omdat we pas om 10u kunnen ontbijten ga ik nog even met de kinderen het zwembad in. Volgens mij kunnen we klaaske en ids geen groter plezier doen dan samen met ze gaan zwemmen. We realiseren ons wel dat Ids alles maar dan ook alles behalve ‘watervrij’ is. Als een heus aapje klinkt hij zich aan me vast en begint in m’n oor te gillen als ik met hem naar t diepe zwem, hier is nog wat werk aan de winkel!

Dan eten we uitgebreid van een echt ****-ontbijtbuffet en gaan we de na het wederom herverdelen van de bagage naar onze fiets. Helaas blijkt dan dat de verbindingen wel gelast zijn maar dat de aanhangfiets er niet op past… en daar staan we dan te vloeken en te balen. Uiteindelijk willen we het koppelstuk los maken van de aanhangfiets en daarvoor hebben we gereedschap nodig. Ik mag snuffelen in een bakje met inbussleutels van de receptie maar uiteindelijk lenen we het een en ander van de brandweer die toevallig vandaag een inspectie doet bij ons hotel. Nat wat wrikken, duwen en trekken lukt het ayso om het ding erop te krijgen. 



 Ok, dat is klaar (hopen we dan maar)! 
Omdat er maar 23 km hoeven te fietsen nemen we ons voor om er nog even iets leuks aan vast te plakken, of eigenlijk ervoor. We fietsen naar het aquarium waar Wilhelmshaven onder andere bekend van is. Als we langs het maritieme museum rijden en daar een gigantische rij voor zien staan vrezen we t ergste voor ook het aquarium. En dat was terecht, maar liefst een rij van meer dan een uur, dat gaan we niet doen! We stoppen vervolgens bij de speeltuin/strandje en drinken daar een kop koffie. 



Dan fietsen we terug naar het hotel en laden we de tassen erop en starten we onze fietsdag echt richting Varel. Bij Dangast eten we een “kuche”; het is inmiddels al 16u en om 17u komen we aan in Varel bij ons appartement. Inmiddels blijkt dat de enige verbinding die vanochtend niet opnieuw gelast is ook door is dus daarom vandaag opnieuw op zoek naar ein schweisser. 

Na onze aankomst in een bijzonder ingerichte appartement is ayso naar een fietsenwinkel gegaan. Daar kreeg hij de naam van wederom een metaalbedrijf en gaan we morgen weer t zelfs riedeltje afwerken. Hopelijk kunnen we daarna zonder zorgen de rest van de vakantie door karren. 

De dag sluiten we moe, heel moe en misschien niet helemaal 100% voldaan af maar morgen bekijken we de zaken weer opnieuw. 

Oh ja, daarnaast heeft de politie nog een belangrijke mededeling. Mocht u een ringstaart maki ergens tussen Dangast en Varel signaleren, neemt u dan direct contact op met team de Vries. Op onderstaande afbeelding ziet u een recente foto van de vermiste ringstaart maki met zijn baasje. 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten