dinsdag 27 juli 2021

Throw money at the problem

Hage - Wilhelmshaven: 85.8 km voor Ayso en 69.8 voor de rest van team de Vries

Grappig hoe een ouderwets Duits ontbijt met brötchen en ham en kaas zo heeeerlijk kan smaken. Dit hadden we eigenlijk niet verwacht. Wat we ook niet hadden verwacht was dat t tot 16u droog blijft vandaag, gisteren was de voorspelling nog dat t de hele dag zou regenen en zo zie je maar weer, je moet je niet gek laten maken door de wolken met regen en met die 80% die er dan achter staat. 




We beginnen de dag een beetje uit balans, het fietsen gaat niet heel soepel en ik voel nog een beetje de angst om te vallen. We besluiten om de bepakking anders te verdelen, minder gewicht bij klaaske en iets meer naar voren. Dat scheelt een hoop! 

Na 20 km drinken we koffie in Dorumersiel. De afhaal desk wordt chagrijnig bediend maar ach, dat mag de pret niet drukken. Als ik daar op de wc zit krijg ik een bericht dat onze creditcard geweigerd is bij de accomodatie van vannacht. Eenmaal weer op t terras bel ik de accomodatie op en ik krijg dood leuk te horen dat “the system” ons er “uitgekickt” heeft en dat onze kamer nu naar iemand anders is gegaan! Hoe is dit nou toch mogelijk?! We zoeken snel een ander hotel en komen dan bij een heel duur (misschien wel te duur) hotel. We moeten dan wel 25 km verder fietsen dan we van plan waren maar we weten klaaske over te halen met het zwembad van onze nieuwe bestemming. 



Dan zetten we de turbo erop en gaan over prachtige gladde asfalt weggetjes richting wilhelmshaven. Als we nou na 25 km gaan lunchen dan fietsen we daarna nog nog een keer 25 km. Alleen na 25 km is er niks, pas na 40 km komen we aan in Jever. Daar eten we een heerlijke pasta en dan knallen we die laatste 15 km er nog wel even uit. 

Maar dan klopt er iets niet, iets in t geluid bij de fiets van Klaaske. Ayso inspecteert de boel maar ziet niks, dus we fietsen verder en dan opeens gilt Klaas dat we moeten stoppen omdat de fiets veel meer wiebelt dan normaal. Ze weet niet hoe snel ze van de fiets af moet springen en dan zien we dat een van de gelaste verbindingen door is. Een verbinding van een bagage drager waar de aanhangfiets op vast gemaakt wordt die aan onze bagage drager is vastgemaakt. Lekker ingewikkeld maar hoe dan ook we kunnen niet verder.  Wederom een gevalletje “throw money at the problem” in mijn beste Duits (en dat is niet heel best) leg ik taxi bedrijf ahlers uit waar we staan en dat ik met twee kinderen naar hotel Atlantic moet in Wilhelmshaven. 



Ayso kan wel doorfietsen met de tandem en geeft de laatste 16 km alles om zo snel mogelijk in wilhelmshaven te zijn. Helaas rijdt de taxichauffeur alsof ie niet weet hoe je moet rijden en wordt klaaske misselijk. Ze weet het nét vol te houden tot de bosjes tegenover ons hotel. Ik betaal de taxichauffeur terwijl klaaske haar lunch weer inlevert in die bosjes. Kan er ook nog wel bij ;)

Dit hotel is geweldig, vriendelijk, mooi én het heeft dus een zwembad! We duiken direct dat zwembad in en dan zitten de kinderen een half uurtje later met rode ogen van het chloor en vermoeidheid aan tafel. 


Zie daar; een amuse speciaal voor kinderen! 

Wat een dag en wat een luxe dat het zo opgelost kon worden, we genieten daarom dubbel en dwars van deze luxe! 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten