maandag 10 juli 2023

Dag 2

Rheine - Holage: 51 km

Het is zondag en vandaag fietsen we richting Osnabrück, daar gaan we mijn ouders voor het eerst treffen. Het is warm en de kinderen vragen vaak “hoe lang nog?” We drinken vaak en bij de enige open supermarkt kopen we broodjes want je weet maar nooit hoe lang we erover doen. Met het traditionele aftellen van 15 naar 10 naar 5 naar 4 naar 3 naar 2 naar 1 km komen we uiteindelijk om 12.30 aan in de jachthaven waar mijn ouders al een uurtje liggen. Wat leuk om elkaar dan (eindelijk) te treffen! We lunchen samen en dan springen we de hele dag om de zoveel tijd in het water, inclusief Ids die net z’n 5 diploma heeft gehaald! Het afkoelen is hard nodig bij 33 graden en ongeveer om 17.30 fietsen we met z’n allen (m’n ouders op een vouwfiets) naar een pizzeria in het dorp om vervolgens om 19.00 in de stromende regen en onweer weer naar de haven te fietsen. We leggen de kinderen in bed (aan boord) en zetten onze tent (illegaal) op het grasveldje. 

Als we dan nog even een wijntje drinken komt ineens onze zwemband voorbij drijven, de zwemband die we eerder op de dag ongemerkt kwijtraakten.


Ik spring in het water, met m’n beste poging tot borstcrawl zwem ik naar de band aan de andere kant van het kanaal, gered! 

Dan duiken we ons tentje in, eens kijken hoe ons dat bevalt. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten