maandag 17 juli 2023

Dag van de boetes

Eimersleben - Burg: 51 km

Onze gastvrouw stond op de afgesproken 8.30 klaar met ons ontbijt, het bleek precies genoeg voor ons 4-en, we hebben alles opgegeten, nou ja alles, niet alle zelfgemaakte jammetjes van deze aardige vrouw. 

We hebben de sleutels in het brievenbusje achtergelaten en zijn weer vertrokken. 


We fietsen lekker, gaan als de brandweer (zoals al vaak gezegd) en komen na 1 uur en 10 min voor het eerst sinds 80 km weer bij het kanaal. Het zou wel toevallig zij…. Ik hoef deze gedachte niet af te maken want precies op het moment dat wij op de brug fietsen zien we onder ons de punt van El Toro onder de brug door varen. Opaaaaaa en omaaaaaa, we gillen wat af maar ze lijken ons niet te horen, als we eenmaal weer naast de boot fietsen en doorgaan met gillen hebben ze ons door. 



Ik bel even met mijn ouders en vertel dat wij geen lunch hebben dus we besluiten bij de eerstvolgende aanlegplek even te meeten. 

Tja dit bord zegt misschien al genoeg maar wij dachten dat wel het wel kunnen uitproberen. Nou nee dus, el Toro ligt nog geen 5 minuten en de politie boot besluit ook aan te leggen, 55€ 
Ai nou ja we namen ook een risico (helemaal toen er ook nog een discussie op gang kwam) maar het adres van mijn ouders is opgegeven (NL) en we verlaten snel dit plekje. 

Met de informatie van maar drie gastplekken in de volgende jachthaven besluiten Ayso en ik om door te pakken en in één keer naar die jachthaven te fietsen. Er lijken nog wel wat plekken maar weinig informatie noch een havenmeester beschikbaar. We kletsen wat met een hoogleraar stromingsleer die net uit zijn skiff is gestapt en van oorsprong Nederlander is. Daarna met een man die veel door nederland heeft gefietst. En ondertussen flip ik een bordje van groen op rood en uiteindelijk komen daar mijn ouders. Zij blijken nog een boete te hebben gekregen, nou ja wat een dag! 

Gelukkig is de havenmeester aardig, krijgen we gratis prachtig plekje! Voor het avondeten moeten we met als vorige week zondag uiteten, we kunnen maar één restaurant vinden en dat is een Griek. De bediening deed er heel lang over en het toppunt was nog wel dat al het eten op tafel stond maar we moesten wachten op het bestek, die lag na een paar minuten gloeiend heet net uit de vaatwasser op tafel. 

We stappen na het gebruikelijke wijntje van boord en vervolgens in ons tentje!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten