woensdag 19 juli 2023

Een stuk taart verdeeld in 4 stukken

Brandenburg - Werder: 39 km

Naast onze tent is tijdens onze nachtrust een bordje neergezet:

Moeten we verlengen? Waarom moeten we ons melden? Ach we halen onze schouders op en gaan eerst maar eens boodschappen doen. We halen weer boordjes en alle ingrediënten voor het avondeten. We ontbijten de laatste dagen ook met muesli en yoghurt.  Klaaske mist de Hollandse boterhammen wel maar t is ook genieten van alle lekkere broodjes.  

Op gang komen kost even tijd, bij het opruimen van de tent komt de mevrouw van de camping (niet de chef)  ons vertellen dat ons plekje 30€ kost en niet 20€. We hadden de tent weer eens op een verkeerde plek gezet, ben er wel een beetje klaar mee, onduidelijke instructies, online boeken en betalen en er alleen live aanwezig zijn om te kunnen berispen. 

Uiteindelijke vertrekken we met z’n vieren weer op de fiets en verdelen we de tocht in vier stukjes taart. 

We doen super rustig aan, nemen vaak pauzes en gaan op een terrasje zitten zodra er één zich aan dient. Het is een terras naast het fietspad met een fiets in het logo op het uithangbord, gewoon slim want t zit er vol met fietsers. Nu we Berlijn naderen komen we meer vakantiefietsers tegen. Het hebben van mooie fietstassen zegt tegenwoordig niks meer, daar kan nog zo een e-bike onder zitten. 

6 km voor de finish zie ik de boot van mijn ouders, we zetten nog even aan om “de wedstrijd” te winnen. De boot ligt in een prachtige haven in Werder, de kinderen springen er weer in (die krijgen er geen genoeg van). Klaaske redt nog even een meerkoet kuiken door die terug naar z’n moeder te begeleiden en ik maak weer een salade, dit keer met gorgonzola, druiven en cashewnoten. 

In 11min01sec zetten Ayso en ik de tent op en blazen we de matjes op, dit keer geen timelapse maar dus wel een goede tijd. Na lang discussiëren/afwegen besluiten we dat het morgen Potsdam wordt en dat klaaske en Ayso samen gaan fietsen. We gaan het zien. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten