zaterdag 7 augustus 2021

7 augustus

Rondje Fanø: 34,6 km

Vorig jaar viel de sterfdag van Eelco en Idzard ook midden in onze vakantie en kwamen we met de vrienden van Eelco in Groningen samen en was de herdenking zo een prachtig onderdeel van onze vakantie. Nu zijn we in Denemarken en vonden we een rustig dagje op een mooi eiland wel een geschikte dagbesteding. 

We vertrekken in de regen, klein beetje maar ongezellig is t wel. De oversteek duurt maar 12 minuten en we rijden dus ook met regenjassen aan het eiland op. We stoppen als eerste bij de tourist-office en krijgen daar leuke tips. Maar eerst koffie met echt de lekkerste carrotcake die ik ooit gehad heb. Dan via een grote speeltuin naar t zuidelijkste dorpje Sønderho. 



Sønderho is een prachtig dorpje met allemaal schattige huizen en winkeltjes. 



We eten hier de plaatselijke specialiteiten als lunch en gaan dan verder op de fiets langs de west kust van het eiland omhoog. Voor we het door hebben fietsen we opeens op het strand. We hadden al gelezen dat je met ook een gewone auto het strand op mocht maar dat t fietsen ook zo goed ging hadden we niet verwacht. 



Halverwege wil ik graag barnsteen zoeken en willen klaaske en ids zwemmen. Dat van die barnsteen is niet gelukt en het zwemmen was vooral door de branding rennen met natte kleren als gevolg. 



Als we weer verder fietsen komen we op het vlieger-, flightboarden- of blowcarten gedeelte van het strand. Ik vraag aan ayso of ie t ooit heeft gedaan, nee, zou je het willen, ja. Nou hoppa afstappen, fiets in t zand en over het strand racen. Bijrijders klaaske en ids vonden t fantastisch! 


(Oh ja en Ayso uiteraard ook!)

Na een uur fietsen we weer terug naar Nordby en eten uiteindelijk een pizza in t zonnetje. Om 20.20 zitten we weer op de boot terug naar Esbjerg en kijken we nog een keer achterom naar Fanø:



Wat een bijzonder eiland, absoluut de sfeer van een Waddeneiland maar dan met huisjes in vrolijke kleuren met rieten daken. Dit was een perfecte manier om deze dag door te brengen, het zal altijd een dag zijn met een zwart randje maar om het zwarte randje zat net als vorig jaar ook een gouden randje!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten