zondag 1 augustus 2021

Laatste dagje in Duitsland

Karolinenoog - Breklum: 45.8 km

In ons kinderparadijs/doolhof/hotel kon niet meer een plekje gereserveerd worden voor t zwembad, tot uiteraard grote droevenis van Klaaske. Daarom doen ayso en ik extra hard ons best om wel het ponyrijden voor elkaar te krijgen. Klaaske mag 35 min en Ids 5 min. Ja hoe bedenk je dit? Wij dachten dat ids na 5 min wel klaar zou zijn, nou niet dus. Nog minuten lang heeft hij gehuild omdat hij maar zo kort op de pony mocht zitten. 



Een late check out en op ons gemakkie naar Friedrichstadt . Door de ouders van het nieuwe vriendinnetje van Klaaske is ons uitgelegd dat het een dorpje hier in de buurt is die door en voor Hollanders is gebouwd/gesticht. Als we dit niet van hen hadden gehoord waren we hier straal voorbij gefietst. 

Het is heel gek om midden in Duitsland een soort Giethoorn achtig dorpje tegen te komen. We eten er een lekker Italiaans broodje en wachten nog even een hele flinke harde bui. 







Om 16u komen we in een soort christelijk dorp waar ook ons hotel vol staat met kerkelijke afbeeldingen en folders over t geloof. Past wel op een zondag ;)

Qua eten is er niet veel in de buurt en we fietsen naar een dorpje hiernaast en eten voor de derde keer Grieks deze vakantie. De Griek lijkt hier een beetje op de Chinees in de jaren 80 in Nederland, elk dorp heeft er een en t eten is vergelijkbaar. Onze schotel bevat ongeveer de hoeveelheid vlees voor een heel jaar van ons: het smaakt prima en we omarmen maar even deze Duits/Griekse (ongezonde) levensstijl. 



Morgen Denemarken; yes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten