donderdag 12 augustus 2021

Reisdag 1

We hebben ons dus eerst druk gemaakt of een tandem wel in de trein mag, antwoord nee dat mag niet zonder een gehandicapten kaart maar we doen het stiekem toch.

De eerste regionale trein is één makkie, in Skjern stappen we over en begrijpen eerst niet waarom de trein maar tot Esbjerg rijdt maar dan blijkt dat ie in Esbjerg verandert in de trein naar Niebüll. En nu wordt t spannend, staat er in Niebüll wel een trein naar Hamburg klaar of zorgt de staking toch voor een kink in de kabel. We sleuren de fiets en aanhangfiets uit de trein, de trap af en vervolgens weer in nog time een trap op om op spoor 2 a) weinig reizigers aan te treffen en b) een informatiebord te zien met pas een trein naar Hamburg  om 18.01, dat is drie uur later…


Dat is met twee kinderen best een beproeving maar belangrijkste voor ons was de onzekerheid of de enige trein zo’n beetje die dag niet overvol zou zitten en dat de tandem dan niet mee zou mogen (we hadden immers geen gereserveerde plek), lang verhaal kort, we hebben een rib uit ons lijf betaald voor wederom een taxi dit keer naar Hamburg. 


De rit is best lang maar Ids slaapt gelukkig en klaaske vermaakt zich met een luisterboek van Jozua Douglas en zo komen we goed gemutst aan in Hotel Budapest Hof. We kozen voor een hotel in een hippe buitenwijk en dat lijkt helemaal te kloppen. 
Veel graffiti en een bruisend nacht leven op onze stoep:

De kermis rechts boven is de kermis “de dom” waar ik kaartjes voor heb gereserveerd voor morgen avond. 
We eten overigens in een super geweldig leuk restaurant Philipps, de sfeer is goed en zo genieten we echt volop van de laatste dagen van onze vakantie. 

Morgen dus een dag Hamburg verkennen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten