woensdag 11 augustus 2021

Onze eindbestemming

Vamp - Holstebro: 24,3 km

Vandaag is onze laatste fietsdag en dat maakt mij toch een beetje melancholisch. De laatste keer liedjes zingen (de koeien zijn aan t loeien, wat is er aan de hand?); de laatste keer vest van Ids aan en uit en t liefst weer aan en uit; de laatste keer luisteren naar een geluidje ergens in de fiets; de laatste keer water drinken onderweg; de laatste keer de kilometers aftellen (en dan ook met de fietsbel bellen). 



Noemenswaardig is nog een hele strook aan weilanden vol met varkens met biggetjes:

Ze rennen allemaal snel weg als we langs fietsen, het is hoe dan ook een vrolijk gezicht en wij krijgen er een beter gevoel bij dan bij de grote megastallen die we wel eens in Nederland voorbij zien komen. 

Na 24 km komen we aan in Holstebro en gaan we na het inchecken vrij snel naar t station om kaartjes te kopen maar ook in Denemarken zijn de loketten weggehaald en kunnen we alleen in t Deens Deense kaartjes kopen bij een kiosk, geen internationale en de fiets kan ook niet. Dan bellen we in t station met se Deense NS en die zegt ons dat een tandem niet in de trein kan, tenzij je een invalide kaart hebt. 

Plan b: we bellen op een terras met de NS en kopen kaartjes voor twee fietsen van Holstebro naar Hamburg. Deze zitten inmiddels uitgeprint in de tas, dat gaat helemaal goed komen. Nu maar hopen dat onze laatste trein geen last heeft van de machinisten staking, dat wordt nog spannend!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten