maandag 7 mei 2018

Fotoverslag

Nessebar - Burgas
Afstand: 42 km
Hoogtemeters: 292

De dag begint met regen, oh jee de was!! Ayso haalt snel alle was van het balkon naar binnen maar dan missen we mijn fietsbroek. Mijn enige fietsbroek. We zien hem ook nergens op de straat liggen maar gelukkig heeft de gastheer (of gastvrouw?) de broek al binnen gehaald en ligt ie bij de receptie. 

We ontbijten net niet in de regen en de Italiaanse eigenaar is alleraardigst!


Hij zegt na elke zin “Thank you very much”, tikkeltje overdreven maar geenszins onaangenaam. Maar dan, dan zegt hij zonder blikken of blozen dat ‘we in Nessebar toch maar heel erg boffen, er zijn namelijk geen zigeuners, geen zwarte mensen en geen arabieren’. Ik ben verbijsterd, dat je dit zo maar durft te zeggen?! Het werpt een compleet andere blik op deze man, blijkbaar ervaart hij het écht zo maar het geeft ons toch een naar gevoel. 

We rijden nog even door het oude oude centrum en komen dan opeens andere toeristen tegen. 

Het doet me denken aan het dorpje girokaster in Albanië. Alleen hier meer toeristen winkels, veel meer. Beetje zonde maar het is een mooi plekje. 
We rijden dan richting de 906 omdat ons de 9 te druk lijkt maar dan blijkt de 9 afgesloten dus waarschijnlijk nemen we met zijn allen nu de 9. Na een klim en wind in de zij zoeven we nu met de wind in de rug de heuvel af en nemen we zodra het kan een d-tour. 


Tussen de koolzaad velden rijden we naar Burgas. We passeren nog even een immens grote begraafplaats:In de stad zijn er zo waar fietspaden maar net als in Roemenië lopen de mensen gewoon óp die fietspaden en herkennen ze de fietsbel niet...

Het begint te regenen en ik navigeer ons snel naar het duurste hotel van Burgas. We houden helemaal niet van grote hotels maar zijn er nu wel aan toe om te genieten van luxe kamers, een bad, een massage (!) en een heerlijk diner. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten