maandag 14 mei 2018

Istanboel!!

Subasi - Istanboel
Afstand: 76 km
Hoogtemeters: 989 meter

Het leuke van Istanboel in fietsen is dat je aan het einde in Istanboel bent maar voor de rest is het écht geen aanrader!

De nacht is eindelijk achter de rug. We kunnen als echte verwende westerlingen dit oord achter ons laten. 


We laten zelfs het ontbijt voor wat het is (namelijk een in plastic verpakt bordje met ergens nog oud brood op de balie van de receptie).En zo zitten we al om 7.45 op de fiets. Het is lekker rustig op de weg maar waar we gisteren nog
Subasi met de D020 op een tweebaansweg inreden, fietsen we opeens op een zesbaansweg op de D020 Subasi uit?! Niet echt de bedoeling dus we gaan gauw voor plan B en laten de D020 weer links liggen. 


Ontbijten doen we uiteindelijk in een graanveld en hebben daar allicht wat oogst mee verpest. 

De benen zijn nog best een beetje moe van alle klimmetjes van de afgelopen dagen maar ze moeten ook vandaag toch echt weer aan de bak. Hoe dichter bij we bij Istanboel aankomen, hoe moeilijker het wordt om goede fietswegen te vinden, het is ons in ieder geval niet gelukt. We zitten op veel te drukke en grote wegen en dan staan we weer stil tussen alle uitlaatgassen. Ik begrijp achteraf heel goed dat je als wereldfietser besluit om die laatste 25 km per bus af te leggen (heb ik ergens op een blog van een andere wereldfietser gelezen). Mijn advies voor andere zou dan ook zijn “don’t try this”!

Maar goed, om 16.30 staan we bij dé vissersbrug van Istanboel!! En we nemen even een selfie! De komende dagen hebben we genoeg tijd om van Istanboel te gaan genieten, per bus, per auto of per boot! 

1 opmerking:

  1. Persoonlijk ben ik geen fan van selfies, maar als je van Utrecht naar Istanbul bent gefietst en je staat aan de oever van de Bosporus dan is het VOLKOMEN terecht dat je een selfie maakt.
    Gefeliciteerd met het bereiken van jullie bestemming en heel veel respect voor jullie prestatie.

    BeantwoordenVerwijderen