woensdag 9 mei 2018

Zo’n dag

Burgas - Promorsko
Afstand: 53,7 km
Hoogtemeters: 446

Ongeveer een jaar geleden schreef ik een verhaal op deze blog met de titel “eind goed al goed” en vandaag, toen we concludeerden dat we onze dag niet hadden moest ik direct aan dat verhaal denken. Ik heb het net even terug gelezen en ik zou het zo kunnen kopiëren naar vandaag. 

De dag begon namelijk al met een sloomheid, niet te filmen! We zitten pas om 10.15 op de fiets maar met een beetje efficiëntie had dat zo een uur eerder kunnen zijn. Misschien draagt de voorspelling dat het de hele dag gaat regenen bij aan het feit dat we niet echt staan te trappelen. 

Eenmaal on the road komen we erachter dat naast de E87 tot onze verbazing een fietspad loopt! 

Ik grap nog dat je zult zien dat hij straks in één keer ophoudt en we dan aan de verkeerde kant van de weg zitten.... en ja hoor, zo geschiedde. Omdat we niet 9 km terug willen fietsen gaan we over onverharde wegen en dat betekent door de modder en daar heb ik gewoon een hekel aan. En dan was daar de traditionele jaarlijks terugkerende vraag “waar doen we dit voor?”  En zo’n dag zit er elk jaar wel tussen dus ook die moet je maar gewoon nemen zoals die komt. 

Overigens is de 902 echt prachtig en precies zoals we het hebben willen (asfalt en rustig). Het landschap is ook ontzettend mooi! Het begint pas te regenen als we aankomen in Promorsko en zo is de nieuwe regenjurk van klaaske gelukkig nog niet getest. We zitten niet in een hotel maar in een appartement, we draaien zelf een wasje (!), Ayso bakt pannenkoeken en sluiten af met een kussengevecht. 

Dus ook voor deze dag geldt gewoon “eind goed al goed!”1 opmerking:

  1. Zo is dat: eind goed, al goed. Gauw vergeten en genieten van jullie appartement en morgen weer vrolijk verder fietsen. Wij blijven jullie volgen.

    BeantwoordenVerwijderen