zaterdag 5 mei 2018

Omrijden omdat het kan

Varna - Shkorpilovtsi
Afstand: 73,4 km
Hoogtemeters: 694 m

Na een dagje uitrusten en met een goed plan in onze zak gaan we met heel veel zin eigenlijk op stap. Ik zorg voor genoeg calorieĆ«n en water en we kopen nog wat vers brood en dan hop hop richting de brug tussen Varna en Asparuhovo. Maar op nog niet eens een kwart van die brug houdt de stoep op en vinden we deze (snel)weg gewoon niet relaxed en we besluiten een flink eind om te rijden. Liever genieten van de tocht dan vroeg op de bestemming aankomen via een arelaxte route. Al snel zijn we tevreden met deze beslissing. Het pontje is een leuke afwisseling, de weg is van asfalt en ondanks de hoogte meters, of moet ik juist zeggen dankzij de hoogte meters genieten we enorm van het uitzicht, de rustige weggetjes, onze picknick en last but not least van het goede humeur van Klaaske. Klaas is namelijk op de fiets bezig met rotondes tellen, in canon zingen (is nog een beetje lastig), Dolly de dolfijn verzorgen (van mcdonalds gekregen en al twee keer laten vallen), hakken en plakken (want “dat doen we op school ook altijd”), heel af en toe even in slaap vallen en ons zelf verzonnen verhaaltjes vertellen (over Koekje de Koekoek). 

Nu we het toch over de Koekoek hebben, dat beest achtervolgt ons al vanaf Polen en tot nu toen alleen maar auditief maar vandaag was het zover hoor; ik heb de koekoek nu ook eindelijk een keer gezien! Helaas geen bewijs in de vorm van een foto ofzo maar ik kan de speurtocht naar dat beest laten voor wat het is. 

We eindigen dus weer aan het strand in een resort waar  je u tegen zegt. Het is groot maar voor ons vooral lekker relaxed. We eten in de enige strand tent die open is. De zee is spiegelglad en straalt een heerlijke rust uit. Vakantie :)
1 opmerking:

  1. Leuk jullie weer te kunnen volgen. Fijne vakantie samen en goede reis.

    BeantwoordenVerwijderen