zaterdag 23 augustus 2014

Als de brandweer

Bad Rodach-Kulmbach
Afstand: 76 km
Weer: 1 regenbuitje, verder bewolkt

We gingen vandaag als de brandweer! Voor tien uur waren wel al in Coburg, volgens t boekje een "niet te missen stad", we drinken een cappuccino in een een Konditorei aan de markt. Het verbaast me inmiddels niet meer maar wat heeft dit land veel "kuchen"!


Coburger ham zijn we niet tegengekomen, evenmin de Spitaltor en de vesting. We stappen namelijk vrij snel weer op de fiets en stijgen en dalen lekker door. Dan horen we opeens een gek geluid, de schijfrem achter (mijn rem!)  loopt aan. Wat er gebeurd is is niet duidelijk. Terwijl ik een lunch koop in een supermarkt, belt Ayso met de techneuten van Wim Kok fietsen uit Utrecht. Hij krijgt wel wat aanwijzingen en met wat bijstellen is het geluid en dus het aanlopen verholpen! En we kunnen weer door! We lunchen aan een meertje en het is eigenlijk een klein beetje jammer dat t bewolkt is. Jammer voor de foto maar vooral omdat t net wat aan de frisse kant is, dus wederom stappen we snel weer op onze tandem. 


Hoewel het echt lekker liep, geen pijntjes of technische mankementen, zijn we er na 76 km toch wel klaar mee en besluiten om in Kulmbach een hotel te zoeken. Dat lukt, Kronprinz, in het centrum. We krijgen de suite voor een schappelijke prijs en het is elke keer weer een wonder hoe een keurige kamer/suite in 5 min verandert in een zwijnenstal! Het is zo erg dat ik er niet eens een foto van durf te maken ;)
Maar morgen zit binnen 15 min alles weer in tassen, krijgt alles weer z'n vaste plek in de caravan en hangen de tassen weer aan de fiets, er zit zo waar een systeem in deze chaos!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten