woensdag 13 augustus 2014

Dag 1, ... am rhein

Dag 1 maar eigenlijk dus dag 2 zit er op. Toch voelt het als dag 1. 

Nijmegen - Wesel
82 km
Weer: zon!
Boetes: 0
Schade: geen

Gisteren was het een zware, emotionele en vreselijk verdrietige dag. We namen afscheid van Idzard en waren bij hem tot het allerlaatste moment en dan is het definitief. Na al het geregel is er nu rust, een hele rare rust, in ieder geval nog geen rust in ons hoofd. 

We zijn vroeg wakker en pakken onze spullen voor de zoveelste keer. Het gaat wel steeds sneller dat pakken en het hoort bij een fietsvakantie. 

Christiaan helpt ons last minute nog even met de gps route, ook digitaal hebben we de route nu op onze garmin-fietscomputer. De buren in Nijmegen willen graag zien hoe wij vertrekken en komen ook uitzwaaien. Ik vond het een emotioneel afscheid met de familie, na 6 dagen zo intensief samen zijn! 

We rijden de hatertseweg af en worden enthousiast uitgezwaaid. Dan fietsen we nog even langs Ayso's oude middelbare school en zijn in now time bij Millingen, dat klinkt Duits maar is nog net Nederland. Bij het pondje hebben we een sanitaire en 'culinaire' stop, we steken de Rijn over en fietsen we door naar Rees. Freek, een vriend van Ayso, ontmoet ons in Rees voor een bakkie koffie en dat was heel gezellig! 

Waar hij, met zijn auto, minder dan een uur over doet voelt voor ons al als een hele afstand. We stappen aan t einde van de middag weer op en en belanden zo uiteindelijk in Wesel, volledig plat gebombardeerd in de oorlog dus met jaren vijftig bouw niet t meest interessantste dorp in Duitsland. Maar wij hebben 80 km in de benen, we zijn moe, we willen een bad en niet te vergeten eten dus dan maakt die saaie uitstraling van dit dorp ons niks uit! We zijn tevreden en we liggen nu gedoucht (helaas niet gebadderd;)) en uitgeteld in ons bed. We verlaten de Rijn en zullen morgen de rivier de Lippe volgen!

1 opmerking:

  1. Ha team de Vries!

    Wat knap en goed dat jullie zijn gegaan! Respect! En dan nu genieten van jullie wereldfietsreis! Hopelijk met veel zon en weinig regen! Geniet!!

    Liefs,
    Karin, Karen N, Renee, Jacqueline, Gerdien, Marjolein J, Theo, en Fleur

    BeantwoordenVerwijderen