maandag 25 augustus 2014

Meer voor minder (lekker Hollands!)

Marktredwitz-Mariánské Láznê
Afstand: 73 km
Weer: zonnig!

Vanuit een hartstikke luxe hotel in Tsjechië beschrijf ik weer even de gebeurtenissen van de afgelopen dag. De dagen zien er allemaal nogal hetzelfde uit. Omdat we er zo belachelijk vroeg in liggen zijn we vroeg wakker, meestal kletst Klaaske al honderd uit en zien we haar tentje op en neer gaan. Nu sinds twee dagen zit ze in de tent als we die open maken, dus van liggen naar zitten is  nu ook een feit. Dan doet ze een plas op het potje en krijgt ze haar pap fles. We  gaan ontbijten, laden we de caravan weer in, hangen we de tassen aan de fiets en vertrekken we bij 6-8 graden. 
(Ons hotel in Marktredwitz)

Zo ook dus vandaag maar vandaag staat er een grensovergang op het programma en daar kijk ik wel naar uit. Na 20.5 km fietsen zien we opeens het fietsbordje in het geel en een totum-paal. Dit is het dus, geen grenspost of overblijfsel daarvan en al helemaal geen stempel in ons paspoort. 


Aangezien hier verder niets te beleven is rijden we door naar Cheb. Na 30 km de eerste stop is (waarschijnlijk door de ingeslopen routine van de afgelopen dagen) iets te lang voor mij. Ietwat chagrijnig zit ik aan m'n cappuccino. Die smaakt goed trouwens, beter dan menig cappuccino in Duitsland! 


Wat me hier in Tsjechië opvalt is dat de omgeving wijdser is, de weilanden minder gecultiveerd en er veel meer klimmetjes en afdalingen zijn!! De hele dag zijn we bezig met klimmen, vaak zo'n 8%, dan weer even dalen maar voor je het weet is de volgende weg weer omhoog. Het is ronduit pittig, niet echt een hoogtepunt zoals gisteren maar een constante uitdaging. Om 17u gooien wij de handdoek in de ring en zoeken we een hotel. En daar komt mijn Hollandse aard naar boven, een hartstikke luxe hotel voor nog veel minder dan die pensionnetjes in Duitsland met alleen een douche. We zitten hier prins heerlijk en gaan morgen na het hele ochtend ritueel weer voor de volgende klimmetjes. 

We zijn er bijna, maar nog niet helemaal!

Tot slot nog even een vraagje voor een flora en fauna specialist:

Hoe heet deze plant die we langs bijna de hele route zien staan?
2 opmerkingen:

 1. Ik denk Springzaad asa springbalsemien. http://nl.wikipedia.org/wiki/Springzaad

  Succes en een kus voor jullie plasgeitebreier

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey!

  Wat een leuke verhalen en mooie foto's, vooral van Klaaske:)
  Ik kon het natuurlijk niet laten om m'n vader, plantenkenner,even te vragen wat voor een plant het is. Hij denkt ook springbalsemien. Mochten jullie er onderweg nog één tegenkomen, dan kun je het checken door de rijpe zaden aan te raken;ze zullen dan open springen en wegschieten.

  Geniet er nog even van en zet hem op met de laatste loodjes!

  x Janneke

  BeantwoordenVerwijderen