vrijdag 15 augustus 2014

Lippe

Wesel-Vinnum
Afstand: 72 km
Weer: bewolkt (geen regen!)

De Lippe is een rivier waarlangs we nu al weer twee dagen fietsen. 

Donderdag hebben we 72 km gefietst naar Vinnum. We fietsen eigenlijk elke keer langs het water, of het is een kanaal of het is de rivier.
 

De route is echt prachtig, door de koren- en maisvelden fietsen we van dorp naar dorp en het zijn echt plekjes waar je anders nooit zou komen. We hadden bij het ontbijt al een hotel geboekt zodat we daar in ieder geval geen stress om hebben. De tussenstops zijn om 11.00 (koffie!) en dan om 13.00 (lunch, dit keer tomatensoep) en dan karren we door naar Vinnum. Elke keer als we afstappen en als we opstappen moet Klaaske op het potje; tot nu toe met wisselend succes. Klaaske slaapt zowel 's ochtends een uurtje als 's middags. Het hotel in Vinnum vinden we er voor Duitse begrippen erg modern uitzien. Het personeel is alleraardigst en wast gratis onze bezwete kleding. Na het eten komen we weer niet aan het lezen van een boek toe, we vallen (te) snel in slaap.

Vinnum-Lippstadt
Afstand: 89,3 km
Weer: bewolkt, paar spetters en ook zeker een paar zonnestralen
Schade: hematoom in rechter elleboog bursa van Anke 

Vrijdag regent het bij vertrek maar het is maar een klein buitje. Een ander Nederlands (60+) stel fietst dezelfde route maar zijn van plan om via Berlijn terug te fietsen.... en ik voelde me al rete sportief met ons fietsplan, het kan altijd nog sportiever zo blijkt. Zij lijken met hun fietspakken en hoezen over hun tassen iets beter geoutilleerd. "Ach, wij zien wel hoe t gaat" is een beetje ons devies. Nou dat is niet helemaal waar want ook deze morgen boeken we alvast een hotel, Pension Pöhling in Lippstadt. De eerste stop is na 30 km, bij een Konditorei, dr koffie is niet lekker maar we zijn in ieder geval weer uitgerust en gaan verder. We kiezen voor 4 km vrijwillig omrijden zodat we de kastelen kunnen bewonderen. We moeten af en toe nog tegen elkaar zeggen dat het niet gaat om praag halen maar om het genieten. Als we pardoes een kasteel missen proberen we om te draaien en wat er precies gebeurde weet ik nog niet maar Ayso en ik liggen op de grond (ben erg blij met m'n helm!) maar de caravan van Klaaske staat nog overeind. Mijn elleboog doet best zeer en is ook erg blauw maar daar heb ik tijdens het fietsen weinig last van ;)


Bij de omrij route zit ook een handmatig pontje, longhorse paste er makkelijk op. 


Rond 13 uur moeten Ayso en ik allebei opeens eten, we rijden om naar lippenburg een klein dorpje maar het hele dorp lijkt te slapen. Er is één tentje open, Akropolis, inderdaad gyros met patat en dat schuiven we zo dankbaar naar binnen, heerlijk!! Ook hier zit Klaaske op t potje, ze vindt het echt geen probleem!


Dan zijn we in Lippstadt, we pakken nog even een terrasje. We moeten daarna nog helaas 5 km fietsen en daar zitten we dan in een heus bejaarden dorp, Bad Waldliesborn. Helaas heeft ons hotel wéér geen bad! Kennen ze dat überhaupt wel in Duitsland? Ik heb zo zin in een bad! We blijven doorzoeken, we zullen uiteindelijk ergens een bad gaan vinden!!3 opmerkingen:

 1. Volgens weeronline prachtig fietsweer de komende week richting Praag, genieten en succes! Hoe bevalt het Klaaske in de sleurhut en verdwijnt zadelpijn op den duur? Groetjes Theo

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zadelpijn nog steeds status quo, wordt gelukkig niet erger. Klaaske doet t ook fantastisch en de vooruitzichten zijn inderdaad goed, das mooi!!

   Verwijderen
 2. Leuk verslag! We kijken er elke avond naar uit. Jammer van die valpartij, maar voor de rest blijft het een geweldige prestatie. Hulde!

  BeantwoordenVerwijderen