maandag 18 augustus 2014

Ode aan de tandem

Whambeck-Bad Sooden
Afstand: 71,2 km
Langs de rivier de Werra

Het is nu bijna 23u en dat is een record voor ons. Allicht heeft dat te maken met het feit dat Klaaske vannacht in haar tent in de badkamer sliep en doordat het donker was en ze ons niet kon horen langer doorsliep. Zo waren we (pas) om 7.15 wakker en hadden we de planning veel beter voor elkaar. Alles ingepakt en dan aanschuiven aan t ontbijt. Wat we minder goed voor elkaar hadden was de betaling van Hotel Otto. Al meer dan eens zegt het hotel/pension dat ze alleen EC-karte accepteren. 
(Bekend logo maar t staat niet meer op onze betaalpassen)
Maestro stelt hier helemaal niks voor en zo hadden we vanochtend een groot probleem. Naar het volgende dorp fietsen, dan weer terug en dan alsnog naar dat dorp fietsen leek ons meer dan een brug te ver, gelukkig kon ik met mevrouw Otto in de auto naar t volgende dorp, pinnen met maestro en terug om te betalen en weer op de fiets te stappen. 

De route langs de rivier de Werra is echt prachtig. De zon schijnt en we genieten elke dag een beetje meer en komen elke dag iets meer in de vakantiestemming. 


Zo vlak na de crematie van Ayso's vader is genieten eigenlijk al heel bijzonder.  Dat we misschien niet in de ultieme vakantie modus komen is niet erg. 

Vandaag begin ik hier en daar wat pijntjes te bemerken, eerst linker knie maar al snel rechter quadriceps (dijbeenspier). Ik zie al meteen voor me dat de hele fietsvakantie afgeblazen moet worden maar houd t uiteindelijk op spierpijn van dat ene colletje van 430 meter van eergisteren. 
Zuster Jannie zei dat hier in Duitsland goede smeerseltjes te koop zijn en zodoende koop ik in Münden een spierbalsem. 


Zoals met alle homeopathische spullen, het werkt niet maar helpt misschien allicht een beetje ;)

Even over Münden, elke dag speelt er een klokkenspel in het raadshuis, een dokter (pop) komt dan uit het gebouw en doet onder begeleiding van die klokken iets. Laten wij nou nét om 12u dat plein op fietsen, we zien veel mensen naar boven kijken en 5 sec later begint het klokkenspel te spelen!


(Moeilijk te zien op deze foto ;))

In het dorp kopen we broodjes die we later aan de rivier op een idyllisch plekje opeten en zo liggen we in de zon en dat is echt vakantie!

Om 16u bereiken we Bad Sooden/Allendorf  en daar zoeken we het Ekko hotel op, 4 sterren maar helaas weer geen bad. Wel een sauna en daar geniet ik voor het eten uitgebreid van!! 
Het avondeten is heel goed, het tegenovergestelde van de vieze pizza van gisteren. 


Na het eten maken we nog een wandelingetje. Dit is echt een uniek dorpje met vele vakwerkhuizen (een begrip waar ik, cultuur barbaar zijnde, nog nooit van gehoord had...)

 
De ode aan de tandem is door een kunstenaar verzorgd dit keer. We hadden het plaatje al in het boekje zien staan en juist daarom een fotosessie met dit kunstwerk:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten