zondag 14 juni 2015

Als vanouds

Vandaag was t weer een dag van vertrek, dit keer fietsend. Helaas heeft de fiets een lekke band opgelopen in de "office" van het hotel en uiteindelijk besluiten we om de binnenband te vervangen. Dan het wiel weer in de as zien te krijgen en dan begint de ellende met loszittende remblokjes en aanlopende remschijven en ook velgremmen. 

(Hier Ayso met de alleraardigste hotelmanager)

Uiteindelijk zitten we echt wel goed en tevreden op de fiets en de volgende foto's herkent u vast van vorig jaar!

(Langs de Elbe)


We zitten op mooie asfalt weggetjes maar soms ook op praktisch onbegaanbare wegen met een modder waar we niet ongeschonden uit komen ;)

Door t late vertrekken komen we wat later aan in hotel Ostrov, te Nymburk. We zijn de enige gasten in dit wat kneuterige hotel. We lopen nog even door t stadje en die is een beetje verlaten zo op zondagavond maar wel heel mooi. Op een terras wordt Nederlands gesproken, afgewisseld met Tsjechisch en Engels. Nederlanders doen 20 jaar geleden verhuisd waren en verbaasd waren dat wij hier op vakantie waren. 
Ja , ik denk ook dat je hier niet snel komt als toerist en dat Nymburk ook niet vermeld wordt in de lonely planet maar mooi is t hier wel, zeker met 30 graden en een zonnetje!
Morgen fietsen we naar Hradec kralove of zoiets, 60 km!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten