donderdag 18 juni 2015

Gedegradeerd, soort van

Klodzko-Mikulovice
(Polen-Tsjechië)
Afstand: 73,4 km

Waren we helemaal blij dat we in het vierde land beland waren, zijn we weer terug in Tsjechië en betalen we weer in kronen!!? 

Gisteren hadden we een flinke discussie over de route, Ayso heeft geen zin in een 80 km weg met voorbijrazende vrachtwagens (snap ik heuswel) maar ik heb geen zin in omrijden met bergetappes (en dat snap ik ook heel goed ;)). Het is omrijden geworden met een pasje van 605 meter...
Met de kaart en garmin bij de hand kwamen we er gisteren al achter dat we weer in Tsjechië zouden belanden. Best apart dat we over een prachtig rustig weggetje reden met rechts van ons Tsjechië en links Polen.  
We hadden voor t eerst niks geregeld om te overnachten en na 73 km had ik m wel hangen of zitten, hoe zeg je dat? Dan is de energie op en dan wordt t wat stiller achterop de tandem en dan wil ik maar één ding en dat is een hotel!! (Ja het liefst met een bad)
Dan fietsen we een berg af en ineens ligt daar Mikulovice! Een riviertje, een bruggetje en een kerk!! Joepie, hier moet iets zijn om te overnachten, echter tripadvisor kan ons niet helpen en de "logies" die in onze garmin staat is dicht. We lopen een restaurant binnen en we vragen waar we kunnen slapen in dit dorp. "We have a room for you"
Oh dan ben je zo blij en dankbaar!!
Blijkt dat we in een pension zijn beland waar de kamers vorige week van zijn opgeleverd! Alles maar dan ook alles is van ikea maar dat is voor Tsjechische begrippen echt heel modern. 


En jawel we hebben een bad. Dus als de vermoeidheid eventjes zijn tol lijkt te eisen komt t toch nog meer dan goed!

Bij de heerlijke kalfswangetjes hebben we een route uitgestippeld, geen getwijfel meer onderweg! Afhankelijk van het weer morgen wordt t een hele korte reisdag of een wat langere!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten