dinsdag 16 juni 2015

Land nummer 4!

Hradec Kralove - Kudowa Zdrój
(Tsjechië - Polen)
Afstand 53,4 km

Wat ik in m'n hele relaas over de garmin edge 800 vergeten was te vertellen is dat de fiets even een nachtje bij de plaatselijke fietsexpert heeft gelogeerd. De schijfrem hadden we als uitgeschakeld beschouwd en we willen t liefst wel met deze rem verder reizen. Om 10.00 zou die klaar zijn en na een ontbijt, het uitstippelen van de route, het inslaan van een lunch-picknick pakket ging Ayso naar de fietsenmaker, het duurde echter al met al een stuk langer, de remschijf deed t maar nu schakelde hij helemaal niet meer en daarna bleek het remanker niet vast te zitten. Het wachten duurde Klaaske iets te lang:


Uiteindelijk zitten we om 11.20 op de fiets, het weer is heerlijk en het landschap is echt heel mooi! 


De uitzichten zijn prachtig en de klimmetjes weer pittig, 8,4% met deze hele combinatie is niet niks. De afdalingen duren te kort maar de derde (schijf)rem die t godzijdank doet is ideaal! Perfect timing dus. 
We lunchen in t gras en slaan onze laatste kronen stuk bij een supermarkt voor drinken, water en nog eens drinken. 
Dan komen we rond 16u aan in Kudowa Zdrój, net over de Poolse grens. Het is volgens Wikipedia één van de oudse kuuroorden van Europa en het ziet er toeristisch uit. 


Wat is hier te doen? Je kunt hier water kopen met helende werking, naar de Chapel of Skulls en natuurlijk niet te vergeten t enige kikkermuseum van Polen (everyday objects with amphebian theme, haha). 


Morgen kunt u lezen of we gekozen hebben voor de doodshoofden of toch voor de kikkers ;)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten