vrijdag 26 juni 2015

Eerste tips:

Laat ik meteen maar even met de eerste tips beginnen (ik lijkt Brigitte Kaandorp wel ;)):
 
1.
De hop on hop off bus is in een kleine stad als krakau niet echt een must. Alles is goed te lopen en de hightlights staan op elke touristenkaart van de stad. Wij zaten wat in te dutten. Dus bespaar je de 60 zlotty per persoon en doe t niet.


2. 
Het groene park rondom t oude centrum is 4 km lang, heerlijk om gewoon dit te wandelen. Het bleek vroeger een rotzooitje te zijn geweest maar het is nu mooi onderhouden en je voelt je even een bewoner van krakau!

3.
Wawel kasteel, ook deze staat in alle top 10 lijstjes van wat te bezichtigen. De kathedraal is werkelijk prachtig met veel oude koningen en koninginnen van Polen. Nog een prachtig plein die je ook kan bezoeken, het kasteel zijn we niet in geweest. Dan nog een hele handige bonus tip voor mensen met kleine kinderen: als je kind op een grasveld staat en je hoort de sproeiers aan gaan dan kun je schaapachtig blijven zitten en kijken wat er gebeurt...
(Helemaal nat;))

4. 
Uiteten
Wij zitten in de wijk kazimierz en daar zijn heel veel leuke restaurants. Wij verbazen ons heel erg over de rekening, het is echt spot goedkoop maar heeeel lekker!

Tot zover het verslag van donderdag 25 juni!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten