zaterdag 20 juni 2015

Meldpunt Polen

Mikulovice - Pawlowiczky
(Tsjechië - Polen)
Afstand 86 km

Het was weer genieten vanochtend met heerlijke koffie die bij het lekkere ontbijt werd geserveerd. Onze was lag schoon en zelfs gestreken klaar en de slotconclusie van dit hotel is dat we zelden zo'n goed hotel hebben gezeten. De service maar vooral gastvrijheid was ongekend. We hebben meerdere keren tegen de eigenaars gezegd dat zodra ze op tripadvisor staan we een lovende recensie zullen achterlaten!


Om 9.00 is t zover, het is donker en grauw en gehuld in onze regen jackies (allebei geel overigens dus vanaf nu zouden we de gele jackies genoemd kunnen worden) vertrekken we. De garmin stuurt ons weer alle kanten op behalve de goede (we hadden onze dag niet samen).


We reden met Google maps op mijn iPhone en met de kaart uiteindelijk naar Prudnik. Na 35 km onze eerste stop. Prudnik is een wat groter stadje en bij een restaurantje dat er best leuk uitzag hebben we heel vies gegeten. Een vette ongezonde hap die nergens naar smaakte. Door naar Glogowek, we hebben inmiddels 60 km gefietst en het lijkt mij een goed idee om een overnachtingsplek te gaan zoeken, vooral om te voorkomen dat ik chagrijnig word...
Bij hét hotel in Glogowek is een bruiloft en en dus geen plek voor ons. We bellen met t volgende hotel, ook een bruiloft. Het wordt dan Pawlowiczky, nog 26 km te gaan. En ook nog eens over onverharde wegen en daar ben ik geen fan van. Maar ik heb niet gezeurd, geklaagd of gemopperd! 


Het weer werd steeds beter en zo gingen de jackies uit en kwamen we heel voldaan aan bij hotel Flores. Het ontvangst werd gedaan door een Pool die 5 jaar in Venlo bij een champignon kweker had gewerkt. Hij sprak perfect Nederlands en vertelde dat hij veel van Nederlanders heeft geleerd. "In Nederland doet iedereen altijd zijn best" en dan te bedenken dat hij zat in een stad waar nota bene de bedenker van 'meldpunt Polen' vandaan komt. Ik denk dat wij op onze beurt leren van de gastvrijheid van de mensen hier en in Tsjechië!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten