vrijdag 12 juni 2015

Back in Prague!

We slapen allemaal best redelijk in de nachttrein; het heeft wel iets romantisch/nostalgisch/filmisch! Het feit dat we kunnen liggen en niet zittend hoeven te slapen voelt al als een luxe. We worden keurig om 6.30 gewekt en niet veel later komt ons doosje met ontbijt en 'kaffee'. 
Dan halen we in een München de hele combinatie weer uit de trein en drinken we nóg een kopje koffie. 


Ruim optijd begeven we ons naar de regionale trein naar Praag en net als vorig jaar (maar dat was op de terugweg) zijn we gewaarschuwd dat er niet een fietsplek gereserveerd kan worden maar dat als er plek is hij vast wel mee kan. Dit bracht ook vorig jaar lichte spanning met zich mee omdat een tandem nou niet een makkelijk formaat heeft. Maar we proppen longhorse en de caravan er gewoon bij en we zitten prins heerlijk in ons coupe'tje. 


Dan hoor ik vlak na vertrek iets over bussen en een omleiding maar dan in het Duits. Ook dit was vorig jaar t geval, toen hebben we er drie uur langer overgedaan omdat de tandem natuurlijk niet in een bus past en we dus een hele grote omweg per trein moesten afleggen. Dat was volgens onze conductrice niet mogelijk en of de buschauffeur ons zou meenemen, dat was niet haar verantwoordelijkheid of probleem....
Dat deed de spanning weer een beetje stijgen maar Ayso straalde zo veel rust uit, sterker nog hij had al wel zin om hierover stampei te gaan maken in Swandorf dat t vertrouwen in een goede afloop wel weer terug kwam. Dus met tandem en al naar de bussen, wij moesten doorlopen tot de gele Arriva bus en daar verdween onze tandem en caravan zonder problemen in de laadbak en reden wij (Ayso, Anke, Klaaske en Nijntje) samen met de buschauffeur naar Pilsen! Wat een grap, de andere bussen zaten best wel vol en wij hadden een prive bus!
Zo zie je maar weer, er is pas een probleem als er een probleem is!


Het laatste stuk naar Praag verliep ook vrij soepel, de trein zat wel helemaal vol maar we hadden gereserveerde plekken dus hebben we de personen die op onze stoelen zaten vriendelijk weggejaagd en na anderhalf uur stonden we rond 15u op t station in Praag. Nog even een oplader gekocht (oude waarschijnlijk in de nachttrein laten liggen) en toen helm op en trappen maar!
Dit was slechts 1 km naar ons hotel. Onze longhorse staat in een kantoortje, de douche (geen bad;)) was heerlijk, het door de stad slenteren alsof we hier vorige maand nog waren, het voldaan neerploffen op bed, het voelt allemaal heel erg als VAKANTIE!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten