zondag 22 mei 2016

Lekker stumpen!

Tembok - Lovina 
Afstand 48,1 km


(Ik moet de update van Amed naar Tembok rectificeren want de langste afstand van de vakantie was natuurlijk kuta-ubud, zie vorige posts)

Voor de reizigers van de ANWB weer een transfer dus we zijn gewaarschuwd. Zit er een niet begaanbare of ingestorte brug in de route? Moeten we toch hellingen nemen van meer dan 20%? Zitten er misschien alleen maar gaten in de weg? We gaan het zien. 

Om 9.24 zitten we op de fiets, dit weten we dit keer zo goed omdat we elke dag niet precies weten hoe laat we zijn vertrokken en we er vandaag goed op hebben gelet. De eerste 24 km gaan goed, beetje zadelpijn maar dat valt waarschijnlijk nu gewoon op omdat we niet hoeven te klimmen en het dus mogelijk is om onze aandacht naar t zitvlak te kunnen laten gaan. We stoppen weer voor een colaatje en met weer voldoende energie fietsen we de ander 25 km. Op de kaart had ik al gezien dat we door een grote stad zouden fietsen en toch zijn we allebei verbaasd als we tussen tientallen scooters opeens stil staan voor stoplichten en ons door drukke wegen heen moeten manoeuvreren. Opeens zien we veel meer vrouwen met hoofddoeken en horen islamitische gebeden uit de luidsprekers van moskeeën komen, iets wat we tot nu toe niet of nauwelijks gezien hebben. Dan hebben we de stad achter ons liggen en komen we vanzelf weer bij 'Bali-de-vakantiebestemming', vele uithangborden voor beach villa's en hotels maken het kiezen nog best lastig. En dan loopt daar opeens aan de overkant van de straat een bekende; Piet! Een oud schooldirecteur die zich elk jaar 4 maanden op Bali vermaakt. Zijn hoofdverblijf is dan Darmada lodge in Sideman en daar hebben we hem leren kennen. Hij verblijft blijkbaar nu een paar dagen in Lovina en hij verbaasde zich over de afstand die wij de afgelopen dagen hadden afgelegd. Met nog een paar tips van Piet fietsen we weer verder. Een aantal resorts ligt niet aan het strand en dat willen we toch wel graag, we besluiten een lunch te pakken, op de gratis WiFi mee te surfen en dan komen we uit bij frangipani, precies wat we zoeken, aan het strand, geen mega groot resort, mooi én schoon, yesss!

We komen hier trouwens veel meer Nederlanders tegen die toch wel met verbazing naar onze onderneming kijken terwijl wij ons de afgelopen dagen juist hebben verbaasd over het feit dat niet verl meer mensen dit eiland fietsend verkent. 

 

Na het zwembad besluiten we wel in het mega grote luxe resort naast ons te gaan eten en de service en dienstbaarheid van het personeel is weer bijna bij het overdrevene af maar we eten heel lekker, direct aan het strand, met een lekker flesje wijn en dan ook nog met lol om de muzikanten. Picture zo'n Aziatische karaoke bar maar dan zonder de karaoke maar met twee gitaren en een trommel en dan vals de jaren 80 nummers zoals "nothing's gonna change my love for you" en natuurlijk "hello" van L. Richy. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten