dinsdag 17 mei 2016

Stukje spiritualiteit hier op Bali

Candidasa (nog steeds een rare naam)-Tirtagangga 
Afstand: 22,6 km

De dag begint vroeg; de wekker gaat om 5.35 (!) en we kleden ons half slapend aan en staan om 5.50 op t strand. De man die ons hiertoe had overgehaald stond keurig netjes klaar met de flippers en de snorkels en na het passen vertrokken we met z'n bootje. Het is een beetje bewolkt en ik verwacht daarom weinig van de zonsopgang maar dan ineens piept het rode balletje boven de horizon en het is prachtig! We varen na deze voorstelling naar een eilandje en snorkelen omstebeurt. De onderwaterwereld vind ik altijd fascinerend, de vissen lijken niet eens op te kijken van jouw aanwezigheid. Het zien van 'Dory' uit finding nemo voelt toch als een beroemd iemand spotten op een Amsterdams terras, ze is even mooi als de andere vissen maar je wordt er toch een beetje blijer van. 

Dan na deze ongebruikelijke start van de dag toch weer ons standaard ritueel. Ontbijten, alle spullen weer in de fietstassen proppen (het ruikt er niet beter op), fietstassen aan de fiets vastmaken, tentje van klaaske onder snelbinder en de kar achter de fiets vastmaken en ondertussen de rekening betalen. Dan vertrekken we richting bebandem, want zo staat t beschreven op de ANWB website. Zonder eentonig te willen klinken is t weer zwaar, het zweet stroomt langs het hoofd naar beneden en we stoppen in bebandem voor een ijsje voor klaaske en frisdrank (en een pak koekjes;)) voor ons. Daarna rijden we gemakkelijk naar ababi maar helaas kan onze Garmin ons niet naar het beroemde waterpaleis en de daarbij behorende hotels leiden. Met Google maps ontdekken we dat we vlak bij Villa Gangga zijn, dus daar fietsen we naar toe. Het spant er nog even om of we welkom zijn want er wordt een beeld van een olifant ingewijd en dat gaat gepaard met een ceremonie en met veel gasten. De Balinese vrouw des huizes die ook nog eens ingewijd zal worden als een soort priester geeft haar akkoord en we zitten weer op een prachtig plekje. We trekken snel onze bezwete kleding uit, douchen onder de buitendouche en zijn dan klaar om de 5 min walk naar het waterpaleis te doen. Het paleis is mooi, de karpers zijn enorm en het ritje naar 'huis' op de taxiscooter (om en om) is de verdiende ontspanning na inspanning. 

 
We zitten voor ons gevoel niet in een hotel maar zijn te gast bij deze Fransman en zijn vrouw. Tijdens t avond eten gaat het over hoe onze 'spirits/souls' er altijd al waren en er altijd zullen zijn, over het feit dat de wereld bijna zover is om de wapens voorgoed neer te leggen enz en het is voor mij vooral heel erg geestig om Ayso te zien luisteren terwijl ik weet dat dit voor mijn nuchtere hollander de pet te boven gaat!Geen opmerkingen:

Een reactie posten