maandag 23 mei 2016

Regen en een vergeten iPhone

Lovina - Jatiluwi
Afstand:
Afstand met de fiets afgelegd: 18,1 km

Onze vrachtwagen arriveert iets na 9 uur, heeft iets te maken met een overleden familielid waar ze vrij laconiek over doen. Wij maken duidelijk dat wij vakantie hebben en dat we het dus geen probleem vinden. 

De fiets, de kar en Ayso gaan achterin, ik met klaaske voorin, geen gordels en een deur die zo maar open gaat maar al deze risico's nemen we voor lief want wat zijn we blij als we omhoog worden gebracht. Het eerste deel van de route gaat nog en dan denken we (hoogmoedig) allebei "dit was ons nog wel gelukt" maar dan gaat het aan één stuk door omhoog, en als we dan op 1290 meter hoogte worden afgezet zijn we blij dat we deze keuze hebben gemaakt. 

 

We voeren Jatiluwih in en worden door onze Garmin fietscomputer ouderwets de verkeerde kant op gestuurd. We vragen het daarom onderweg een paar keer en zo komen we om 13u aan in Jatiluwih. Tijdens de lunch komen we erachter dat we de telefoon van Ayso niet bij ons hebben, ligt ie nog in Lovina? Bij de eerst volgende warung met WiFi lokaliseren we de iPhone met de 'zoek mijn iPhone-app' op mijn telefoon, dat is toch ook een mooie gadget want we konden heel goed zien waar we de telefoon hadden achter gelaten, inderdaad in Lovina. We bellen met resort Frangipani en voor een beetje geld wordt er zo een transfer geregeld voor de iPhone van Ayso. Ach als je zo vaak je spullen moet in en uitpakken is t helemaal niet gek als je één keer wat laat liggen, vinden wij. 

Ondertussen zijn wij aangekomen in een door Unesco aangewezen wereld erfgoed plek, historische en traditionele rijstvelden. Ayso vindt 't niet veel anders dan de andere rijstvelden maar dat durf ik te betwisten. Alleen het feit dat t met bakken uit de lucht komt en dat daar geen einde aan blijkt te komen maakt dat de schoonheid van deze rijstvelden nog niet echt tot ons doordringt. Wie weet kunnen we morgen ochtend nog een wandelingetje maken. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten