dinsdag 10 mei 2016

Rustdag

Nog geen twee kilometers hebben we gefietst en nu al een rustdag..... Of moet ik zeggen bijkomdag? Afgelopen zondag stond uiteraard in het teken van inpakken, tassen en ook de fiets. De fiets moest in een doos, eigenlijk twee dozen maar dat ging buitengewoon relaxed. Het enige minpunt van ons vertrek was dat we de fietskaart en lonelyplanet nergens konden vinden en dus eigenlijk een beetje voor niks gekocht hebben, het is me nog steeds een (4 sterren) raadsel! Iets eerder dan besteld stond de rolstoelbus op de stoep, fiets in de doos ging met de laadklep de bus in en de buschauffeur wist ons te vertellen dat hij regelmatig fietsers op deze manier naar Schiphol bracht. Op Schiphol was t een kleinbeetje gedoe maar wat mij betreft nog veruit t meeste relaxte vertrek met de tandem (op gewoon vertrekken voor de deur na in 2014). Door t wegen en t heen en weer lopen met de fiets ben je toch al gauw een paar uur kwijt en dan blijft er net genoeg tijd over voor een stukje pizza, een nieuwe lonelyplanet en wat dwarsliggers (hele kleine leesboeken) kopen. Onderweg nog ergens een boardingpass verloren maar ook dat blijkt helemaal geen enkel probleem te zijn. We zitten achterin een 777 en we zitten gedrieƫn lekker naar t schermpje te kijken. Klaaske heeft wel 10x gezien hoe peppa pig haar tand verloor en heeft heerlijk geslapen. Korte tussenstop op Singapore en dan nog 2 uur vliegen met een nieuwe crew naar Denpasar. Dan is t toch altijd spannend maar in no time hebben we onze tas, onze aanhangwagen en onze fiets weer in ons bezit. Ik jaag iedereen nog even de stuipen op t lijf door hardop mezelf af te vragen of ik de fietssleutel wel heb ingepakt maar dat viel ook weer 100% mee want dat was zeker t geval. De fiets hebben we in snel in elkaar gezet en dan is de volgende 'hobbel' de stalling van de fietsdoos. Deze hebben we uiteindelijk voor 200.000 roepies in de parkeergarage achtergelaten en nu maar hopen dat ie er nog staat over 20 dagen! Dit voelde voor ons als een mega goede deal want de bagage lockers-balie vroeg 1 miljoen.
Dan fietsen we in t donker naar ons hotel, een groot resort maar prachtig aangekleed en ingericht. We parkeren de tandem voor onze kamer en we pleuren alle spullen in de woonkamer. Het is inmiddels al half elf s avonds hier maar gelukkig is er een restaurant open en eten we nog even wat. Dan liggen we er uiteindelijk om 1.30 plaatselijke tijd in en slapen we alle drie als een blok!

Als we met moeite om 9.30 wakker worden besluiten we meteen dat we hier nog een dag blijven. Om nu in 2,5 uur te ontbijten en alles en iedereen fiets klaar te maken lijkt ons iets te veel van het goede dus we zetelen ons op een strandstoel aan t zwembad en we verbranden ondanks t smeren allemaal een klein beetje (geen zorgen klaaske nog t minst!). We stippelen de route uit en komen de dag zo prima door. Klaaske zit bijna de hele dag in t zwembad, wat een lol!

We eten op t strand en heb naast mooie vogels, vleermuizen ook meteen al de eerste rat gespot. Met een gil spring ik van m'n stoel en ga ik bij de bar staan (is iets hoger gelegen) en nu realiseer ik me dat ik op deze manier klaaske heb besmet, 'was niet de bedoeling' :)

So far geen jetlag en de route is in grote lijnen klaar, we hebben er gewoon onmeunig veel zin in!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten