maandag 8 mei 2017

Al met al zeker geen gekke dag

Rzeszow - Dubiecko
Afstand 50,5 km

 

Zoals je kunt zien is er heel veel te doen en te zien in Rzeszow! Maar als je er bent om uit te rusten dan kom je niet veel verder dan een kopje koffie op het plein, hardlopers aanmoedigen die even een ultramarathon finishen (115 km!), zwemmen en een massage krijgen. We genieten vooral met volle teugen van dit prachtige hotel. Als we vanochtend uitchecken en zien dat het laten doen van de was duurder was dan de twee overnachtingen samen, moeten we toch even slikken. Ayso weet er nog flink wat af te onderhandelen en dan stappen we na deze dag rust met heel veel frisse moed weer op de fiets. 

Er wordt 70% kans op regen voorspeld maar ja dat kan misschien ook wel betekenen dat er ergens in dat uur een keer een buitje gaat vallen. We zullen het wel zien...


Dat dat wishfull thinking was blijkt na ruim een uur fietsen. In de stromende regen fietsen we stug richting het zuid oosten. En hoe ze t voor elkaar krijgen hier in Polen weet ik niet maar er zijn zeker restaurantjes langs de weg, alleen als je na ruim 25 km een restaurantje zou willen dan zijn ze er niet en zo pauzeren we in een bushokje met dit bovenstaande uitzicht. Nadeel is dat door toch natte kleding je dan flink afkoelt...

Er zijn wel meevallers te melden; zo pakt de route van vandaag wel heel goed uit. De weg is goed, er zit wel wat glooiing hier en daar met maximaal 6% stijging maar over het algemeen kunnen we heerlijk doortrappen! Nog een meevaller, het is na een uur ook weer opgehouden met regenen! 

Al direct na vertrek vandaag bemerk ik een bobbel in de achterband. De buitenband blijkt versleten en we nemen ons voor dat we in Dubiecko de banden zullen vervangen. Ongeveer 2 sec voor de harde knal zeg ik nog dat de band nu een iets anders geluid maakt.. en zo moeten we 12 km voor onze eindbestemming de geplande vervanging al uitvoeren. Gelukkig regent t niet meer en met alle materialen die we bij ons hebben heeft Ayso dit varkentje in een half uur gewassen. 


Met behulp van aardige (niet stugge) Polen pompen we de band goed op en rollen de laatste kilometers bijna moeiteloos onder onze tandem door. 

De mannen in echte ober-outfit voor ons hotel kijken een beetje verontrust naar ons als we aan komen fietsen. We zien er dan ook lang niet zo chic uit als andere de gasten van dit hotel. Er blijken 8 eerste commune feesten te zijn en helaas kunnen ze ons pas om 20.00 uur van eten voorzien.  

Grapje zeker, we hebben net uren op de fiets gezeten, in het dorp is niks open (op zondag) en we hebben hier een kamer in het hotel en je kan ons geen eten serveren? Het gaat mij steeds beter af om een 'probleem' als dit lekker bij het personeel van het hotel te laten liggen door te vragen hoe zij dit gaan oplossen. Na 5 minuten krijgen we te horen dat we t zelfde menu kunnen krijgen als de commune gasten en dat lijkt ons een prima oplossing. 

Tot slot nog wat foto's van dit landgoed en zijn bewoners en omgeving:

 
  

2 opmerkingen: