zondag 14 mei 2017

Moederdag

Rohatyn - Ivank Frankivsk
Afstand: 64 km

Het is Moederdag! Wereldwijd dus ook in Oekraïne! Maar al heeft Ayso nog zo'n goede bedoeling, een ontbijt op bed is in dit hotel geen optie. Sterker nog, er wordt ons doodleuk meegedeeld dat het ontbijt pas om 10u geserveerd kan worden want het personeel slaapt nog (na een grote bruiloftsfeest van de vorige avond). Na een tijdje moeilijk doen over de prijs (die was tenslotte inclusief ontbijt) is er toch iemand die voor ons wat wil klaarmaken. Nou, ik heb wel eens een beter ontbijt gekregen dus daarom trakteer ik mezelf op een donut bij ons favoriete pompstation. 
Pompstation? Ja, wij halen onze eigen brandstof in Oekraïne nog weel eens bij Okko, een pompstation. De koffie is er goed maar helaas dit keer weinig producten die we als gezond kunnen betitelen. Dus met snickers, een pennywafel achtig koekje, tucs, pinda's, muffins en cola light in de tas gaan we richting Ivano Frankivsk, een universiteits stadje in het zuiden van Oekraïne. 

Tijdens de eerste 40 km is mijn Moederdag cadeau een vlakke weg, een hele vlakke weg, het gaat daarom best makkelijk en bij de tweede Okko is de afstand tot bestemming goed te overzien. Toch nog een aantal hoogtemeters gemaakt maar daarna rollen we Ivano Frankivsk binnen. Een stad vernoemd naar de Oekraïense dichter Ivan Franko. 

Op het centrale plein wordt opgetreden ter ere van Moederdag (horen we later van de ober). Het lukt me helaas niet om een videootje te uploaden maar als je het zou horen begrijp je ineens waar die vreselijke oost Europese inzendingen voor het Eurovisie songfestival vandaan komen.  Ze vinden dat, hoe onbegrijpelijk ook , blijkbaar echt mooi hier. 

We eten in het beste restaurant van deze stad (volgens tripadvisor) en dat is meer dan goed! Morgen weer een dag, nog iets verder richting het zuiden.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten